Budi dio pozitivne promjene i prijavi se na UPSHIFT

ZABUM (Za budućnost mladih) jedinstven je program za adolescente i mlade koji ih potiče na angažman i participaciju, ohrabruje za pokretanje promjena i razvijanje svog punog potencijala.

Jedna od aktivnosti je i trodnevna (12.-14.03.), online i besplatna radionica UPSHIFT, namijenjena mladima od 13-19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Radionica objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema poput klimatskih promjena, pitanja očuvanja mentalnog zdravlja, prava na kvalitetno obrazovanje, suzbijanje širenja lažnih vijesti tijekom infodemije te mnogih drugih, mladima bitnih tema. Svi ti izazovi uvelike utječu na razvoj života mladih u Hrvatskoj.

Kako sudjelovati?

Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 25. 02. do 23:59 sati, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama 05. 03. 2021. 

Zašto?

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će 5 odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Faze projekta

UPSHIFT se odvija u tri faze. Prva je promocija i prijava, druga je odabir timova. Dakle, nakon zatvaranja prijava žiri će ih sve pregledati i odabrati do 20 timova s kojim će obaviti intervju. U trećoj fazi timovi će tri dana raditi na realizaciji svoje ideje, ali ostat će dovoljno vremena i za druženje i međusobno upoznavanje. Posljednji dan radionice svi timovi će prezentirati svoju ideju pred žirijem, a pet timova koji pokažu najveće razumijevanje problema i ponude najzanimljivije rješenje dobivaju 15 000 kn za razvoj svoje ideje.

“Cilj radionice UPSHIFT je da potakne adolescente i mlade od 13 do 19 godina da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu!”

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.