Otvoren poziv stručnjakinjama iz cijele regije

Unatoč tome što IT predstavlja jedan od najbrže rastućih sektora, pa i činjenici da se sve više cura odlučuje na karijeru u IT-u, i dalje postoji stigma da je to muški posao.

Smatramo da je izuzetno važno pričati o ovoj temi i na sve načine ohrabrivati cure na uključenje u IT, stoga podržavamo sve inicijative (edukacije, konferencije, meetupe) koje imaju istu misiju, a sami već nekoliko godina organiziramo Women In Tech meetupe (uz potporu sponzora – firme Extension Engine) i moramo se pohvaliti da se radi o jedinoj takvoj inicijativi na području grada Splita.

Cilj koji smo imali u glavi prilikom pokretanja te inicijative jednak je kao i sada – popularizirati IT sektor, tehnološka zanimanja i poduzetništvo među djevojkama i ženama te povezivati žene koje su već zaposlene u tehnološkom sektoru.

Iz mjeseca u mjesec dovodimo uspješne gošće koje educiraju publiku o specifičnim temama te ih ohrabruju i osnažuju za gradnju i razvoj karijere u IT-u, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane cure/žene zaposlene u IT-u, a koje žele podijeliti svoja znanja, iskustva i predavanjem sudjelovati u ovoj vrijednoj inicijativi, da ispune anketu!

Što se tiče formata samih predavanja, fleksibilni smo i otvoreni za hibridni model; volimo druženja uživo u ugodnoj atmosferi i uz neizostavan networking, ali nemamo problema niti sa Zoom-om dok traju protuepidemijske mjere ili u situacijama koje onemogućuju predavačici dolazak, s obzirom da su dobrodošle predavačice iz cijele Hrvatske, a i šire.

Slobodno proslijedite poziv svim damama za koje smatrate da bi rado podijelile svoja znanja i iskustva sa Split Tech City zajednicom!

P.S. Sve veći interes za naše Women In Tech meetupe pokazuju i muškarci, što se može vidjeti na fotografiji u nastavku:

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.