Organiziramo besplatnu Ljetnu školicu programiranja. Prijavite svoje sedmaše i osmaše!

Znamo da su djeca jedva dočekala praznike i odmor od brojnih školskih i izvanškolskih obveza koje ih okupiraju tijekom godine; da, i najmanji su u današnje vrijeme često puni obveza pa ponekad gotovo da nemaju vremena ni za igru… Zato ovih dana sve nadoknađuju i “puštaju mozak na pašu”.

Međutim, nakon nekog vremena postane im dosadno, a često se u dosadi prepuste i čudima tehnologije, od kojih se njihovim roditeljima diže kosa na glavi…

Mi iz Split Tech Cityja imamo misiju unijeti mir među splitske roditelje i tehnologijom zaluđene tinejdžere! 😀 Osmislili smo zbog toga nešto što će usrećiti i jedne i druge: ljetnu školicu programiranja!

Naime, s obzirom na to da se kod mnogih vjerojatno neće izbjeći scenarij “buljenja u ekrane”, zašto da ta aktivnost ne bude sa svrhom? Ekrani nisu samo “glupi” filmovi i igrice!

Živimo u 21. stoljeću, kada djeca trebaju razvijati vještine poput kreativnog korištenja tehnologije, rješavanja problema, međusobne suradnje i doprinosa na izradi projekta, koje će im biti neophodne za obavljanje bilo kojeg posla!

Razvijene digitalne vještine uistinu trebaju svi, a činjenica je da su digitalna zanimanja već danas glavni pokretači ekonomskog razvoja, kao i da svugdje u svijetu trenutno postoji iznimna potražnja za radnim mjestima poput programera/ki, inženjera/ki robotike, dizajnera/ki ili programera/ki računalnih igara.

Aka uzmete u obzir i da djecu veseli učenje o tehnologiji te da tehnologija potiče znatiželju koja jača mozak, onda možete zaključiti kako su aktivnosti poput ovih koje mi pripremamo pun pogodak za kvalitetno provođenje slobodnog vremena!

Dakle, što sam vam sve pripremili?

  • Ljetna škola programiranja namijenjena je djeci osnovnoškolske dobi, točnije učenicima/ama 7. i 8. razreda
  • Radionice će se održati u ukupno četiri termina (24.7., 31.7., 7.8. i 14.8.) u vremenu od 10-11.30
  • Lokacija održavanja je PICS@FESB (Ruđera Boškovića 32). Prostor je osigurala ICT županija.
  • Na radionicama će se učiti osnove programskog jezika HTML
  • Radionice će voditi mlada profesorica Ana Vidić, volonterka Split Tech Cityja
  • Sudjelovanje na radionicama je besplatno
  • Broj mjesta je ograničen
  • Prijave za sudjelovanje su obvezne, a vrše se na način da roditelji/staratelji ispune prijavnice koje se nalaze ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1jM4F4pICRkHxIgn2dyK-HW3vjsZyyr9-MvfNun7APlo/edit

Roditelji, podržite znatiželju i volju za učenjem svoje djece te prigrlite dobre strane tehnologije! Čekamo vaše prijave!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.