OpenCoffee i Tinel Meetup prkose ljetnoj pauzi i vrućinama

I splitska se tehnološka zajednica ljeti susreće s malom pauzom. Predavanja, radionice i meetupovi ne održavaju se učestalo kao inače. Međutim, dva meetupa su ustrajna usprkos ljetu, vrućinama i godišnjim odmorima. Oni svojim vjernim posjetiteljima, ali i onima novima, i u kolovozu pripremaju zanimljive stvari.

OpenCoffee Meetup Split tako će se održati 16. kolovoza od 18 sati u Saltwater Workspaceu u Splitu. 115. izdanje OpenCoffeea ugostit će Luku Sučića, koji je u posljednjih nekoliko godina prošao put od startup foundera, investitora, networkera i natrag. Luka će održati predavanje pod nazivom “Na ramenima divova ili kako graditi uspjeh usprkos nepovoljnom okruženju”.

Riječ je o motivacijskom predavanju koje kroz seriju priča uspoređuju istok i zapad te pokušava dokučiti je li to što smo se rodili na Balkanu dobro ili loše po uspjeh. Zvuči jako interesantno i poučno, zato nikako nemojte propustiti ovaj OpenCoffee. Dođite se družiti, upoznati nove ljude i čuti pozitivne priče.

15. Tinel Meetup Split na rasporedu je 23. kolovoza od 19 sati u Locastic HQ. Tema ovoga Tinela je Modern Approach to Software Testing and QA. O tome će nam više reći Valeriy Burmistrov, voditelj QA-a u TeamVieweru. S obzirom na to da je u QA vodama već više od 15 godina, Valeriy će nam otkriti sve savjete i trikove u QA-u i testiranju.

Za Team Viewer ste svi čuli i sigurno ga koristili barem jednom. TeamViewer je jedan od poznatijih i vodećih rješenja u svijetu za desktop dijeljenje i online suradnju na internetu. Trenutno je instaliran na više od 1,5 milijardu uređaja u više od 200 zemalja svijeta. Zanimljivo je i da ova tema nije do sada bila pokrivena na Tinel Meetupu, pa su Tinelovci odlučili da je vrijeme da se to promijeni i pripremili pravu poslasticu za QA-jevce. Stoga svi QA-jevci i oni koji se tako osjećate, ovo predavanje ne smijete propustiti.

Sve do sada održane splitske meetupove možete pogledati na Split Tech City YouTube kanalu, a raspored svih budućih događaja možete pratiti ovdje.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.