Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Ocean Hackathon®: Korištenjem digitalnih podataka do mora kakvo želimo!

Split Tech City

Split Tech City

09.06.2020.

Uključili smo se u još jednu odličnu priču i veselimo se otkriti vam o čemu je riječ!

Naime, partneri smo Uredu za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu pri organiziranju splitskog izdanja Ocean Hackathon®!

Uz nas, Uredu za transfer tehnologije potporu su dali Europska poduzetnička mreža, Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Tehnološki park Varaždin, Studentski poduzetnički inkubator i ICT županija.

A o čemu se zapravo radi?

Ocean Hackathon® je 48-satno događanje tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje.

Natjecanje se odvija u nekoliko faza, od kojih je prva predlaganje izazova, odnosno tema koje će biti stavljene na raspolaganje natjecateljima.

Poziv je otvoren do 7. srpnja!

Natjecanje na kojem će se ponuđeni izazovi rješavati održat će se od 9. do 11. listopada u 19 gradova diljem Europe, među kojima je i Split, te u Kanadi i Meksiku.

Pobjednicima iz svakoga grada plaćeno je putovanje i osigurani svi troškovi za finalno natjecanje u Brestu, koje će se održati krajem godine, a predviđene su i nagrade za pobjednike lokalnih natjecanja.

Što je izazov?

Izazov može biti:

  • ideja ili potreba bilo kojeg korisnika mora i obalnog područja,
  • projekt koji je već u razvoju, a za koji su vam potrebne nove ekspertize i znanja koja sami ne posjedujete.

Izazov se u Ocean Hackhatonu® temelji na korištenju dostupnih digitalnih podataka.

Po svom obliku digitalni podatci mogu biti: nautičke karte, fotografije, pravni aspekti i pomorska sigurnost, lokacije kablova, olupine, plutače, morske mijene, razina mora, oceanografske prognoze, onečišćenje, ekologija, fizikalno-kemijske karakteristike obalnog područja, pomorske aktivnosti.

Tko može prijaviti izazov?

Izazov mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe (tvrtke, znanstveno-istraživačke organizacije, visoko-obrazovne institucije, udruge, studenti…) koji imaju ideju ili problem vrijedan rješavanja, a koji je sadržajno blizak temama mora i obalnog područja.

Cilj natjecanja je razvoj novih proizvoda i usluga, testiranje inovativnog koncepta i dijeljenje znanja o morima i oceanima.

Kako prijaviti izazov?

Izazov se prijavljuje putem platforme Ocean Hackathon® 2020 ispunjavanjem kratkog obrasca na engleskom jeziku: https://campusmer.typeform.com/to/G2bTh7

Izazovi koji će biti ponuđeni natjecateljima Ocean Hackathona® odabrat će se na temelju nekoliko kriterija:

  • povezanost s morem,
  • korištenje podataka o moru,
  • originalnost i inovativnost izazova,
  • povezanost izazova i ciljeva održivosti oceana,
  • pristanak vlasnika izazova na prisustvovanje završnom natjecanju.

Temeljem navedenih kriterija tijekom srpnja će se odabrati izazovi za koje će se natjecatelji moći prijaviti u rujnu.

Prijavitelj izazova je vlasnik izazova i tijekom prijave se obvezuje da će biti prisutan na samom natjecanju.

Za više informacija kontaktirajte Ured za transfer tehnologije putem maila: info@utt.unist.hr ili pozivom na 021 566 882.

Ne propustite priliku i svakako se prijavite! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti