Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo SeekandHit!

Tina Lucić

Tina Lucić

05.04.2023.

Na trećem katu trgovačkog centra Joker u Splitu smješten je moderni i prostrani ured tvrtke SeekandHit, koju smo posjetili prošli petak.

Osim ugodne atmosfere i predivnog prostora, posebno nas je oduševila slatka njuškica „dachshund“ , koja nam je uz ostale članove tima zaželjela toplu dobrodošlicu.

U grupi obilaznika je bilo preko 20 članova, a nakon što smo se svi udobno smjestili, Andrej Boboš – CTO SeekandHit-a, uputio nas je u povijest i razvoj tvrtke.

Od bloga do Google Premier Partnera

SeekandHit je marketinško-tehnološka agencija, čiju je priču 2007. godine započeo pisanjem bloga o digitalnom marketingu, osnivač i CEO – Mario Frančešević

Tada su se bavili performance marketingom na Google oglasima, a od samog početka su dobili povjerenje velikih klijenata, poput Podravke, s kojima i danas surađuju.

Andrej Boboš

Google oglasi su u to vrijeme imali najbolju tehnologiju za oglašavanje, a SeekandHit je, kao tvrtka za digitalni marketing, osjetila potrebu za razvijanjem internog tehnološkog rješenja kako bi si olakšala oglašavanje i riješila probleme s Facebook oglašivačkom platformom, koja tada nije bila dobro razvijena. 

Za razvoj takvog internog tool-a bio im je potreban pristup Facebook Ads API-ju u tadašnjoj beta-verziji, kojem je samo nekoliko velikih tvrtki imalo pristup. Nakon skoro godinu dana pokušaja i kontaktiranja Facebooka, nisu dobivali odgovor ni pristup.

Where there’s a will there’s a way

Odlučili su se napraviti micro-site i uz vlastiti Facebook oglas targetirati specifične zaposlenike Facebooka. I nakon 2 dana su dobili odgovor, a ubrzo i pristup toj beta-verziji Facebook Ads API-ja! 

Tri mjeseca kasnije, već su imali prvi prototip i 2012. uspjeli u svome naumu –  Mario Frančešević (CEO) i Andrej Boboš (CTO) su razvili interni tool za upravljanje Facebook oglasima pod nazivom SocialBrando, koji su iste godine prodali češkoj tvrtki SocialBakers (2020. akvizirana od tvrtke Emplifi), a razvoj su ostavili u Splitu.

Nastavili su nizati uspjehe, skupljati veći broj klijenata i projekata te zapošljavati nove ljude, a od 2016. je Google proširio klasifikaciju za agencije koje upravljaju značajnim portfeljem oglasnih kampanja i ostvaruju odlične rezultate za svoje klijente te uvrstio SeekandHit u Premium Google Partnera (samo 3% najboljih ulazi u tu klasifikaciju)!

Do sada su surađivali s 500-tinjak klijenata, s kojima u prosjeku surađuju po 7 godina, a danas broje preko 60 zaposlenika i dnevno sync-aju oko 20 milijuna oglasa iz svog ureda.

Struktura zaposlenika se dijeli na engineering, performance marketing, tracking i analizu podataka te od prošle godine i na project management.

Marketinške snage

Nakon što nas je Andrej uputio u povijest razvoja tvrtke, obišli smo marketinški ured koji se sastoji od dva dijela (Performance marketing, koji nam je predstavila Iva Horvat Radman te Tracking i analiza podataka, koji nam je predstavio Petar Ilak), a djeluje kao cjelina.

Performance marketing se fokusira na razradu online marketinške strategije za klijenta, postavljanje kampanje te redovito optimiziranje i vršenje izmjena prema potrebi.

Petar Ilak i Iva Horvat Radman

Tracking omogućava da se različitim analitičkim i advertising alatima vide podaci koji su potrebni za optimiziranje kampanja, weba, donošenja poslovnih odluka i slično.

Nude basic, advanced i custom rješenja, a koja ovise o klijentovim željama, potrebama i mogućnostima.

Svi podaci koji dođu u advertising i analitičke alate se pokušavaju spojiti u logične cjeline i reporte te se pripremaju podaci za dijagnostiku, odnosno pronalaženje ključnih obrazaca po kojima će se dalje vršiti analiza.

Developeri u većini

Stipe Kotarac je nastavio s prezentacijom o engineering timu, koji sveukupno ima 40 članova. Svi developeri i QA članovi su software engineeri.

Rade prema agilnim metodologijama, a podijeljeni su u timove (QA, backend, frontend i fullstack) od 4 do 6 članova.

QA se bavi automatiziranjem kritičnih flowova koji postoje na proizvodima, automatiziranjem testova na njima i provjeravanjem rade li ti kritični flowovi.

Stipe Kotarac

Ono što je bitno istaknuti jest da, unatoč tome što nisu produktna tvrtka, imaju takav dojam, budući da timovi rade s istim klijentima kontinuirano i budu uključeni u cijeli life-cycle proces.

Mnogo ulažu u zadovoljstvo zaposlenika, što potvrđuje istraživanje koje je proveo MojPosao, a SeekandHit se pozicionirao na šestom mjestu u kategoriji srednjih tvrtki u cijeloj Hrvatskoj.

Imaju hibridan način rada, a 80% zaposlenika dnevno dolazi u ured.

Izvrsne prilike za juniore

Osim tog istraživanja, valja naglasiti kako imaju i kolege koji su se zaposlili još na završnim godinama srednje škole preko internshipa i još uvijek su dio tima. 

Juniorske poslove i internship provode na stvarnim zadacima, a razmatraju sve prijave, bez obzira na godine.

U strukturi zaposlenika imaju dovoljno seniora u svim segmentima, koji mogu svoje znanje prenijeti na juniore.

Ovog ljeta će biti organiziran internship, stoga prati objave na Split Tech City i SeekandHit stranicama! Svakako te pozivaju i na samostalnu prijavu putem maila na work@seekandhit.com.

Drukčiji od drugih

Atmosfera i ekipa u SeekandHit-u je bila i više nego gostoprimljiva. Nakon obilaska smo se poslužili zdravim doručkom i dugo networkali sa zaposlenicima koji su sa znatiželjom i radošću odgovarali na sva naša pitanja.

Evo što kaže Ela Jerković, studentica računarstva na FESB-u:

„Kada smo došli, bili su jako srdačni i prijateljski nastrojeni. Nakon kratkog predstavljanja, pojasnili su nam čime se bave, što mi je dalo jasniju sliku o uslugama koje nude. Svo vrijeme su nam bili na raspolaganju za pitanja i nedoumice te su nam dali savjete za daljnji razvoj naših karijera. Atmosfera u tvrtki bila je vrlo ugodna i opuštena. Sve u svemu, posjet ovoj tvrtki bio je vrlo pozitivno iskustvo.”

Ovim putem još jednom zahvaljujemo SeekandHit-u što nam je otvorio svoja vrata i uveo nas u svoju priču te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem poslovanju!

Podijeli


O autoru:

Tina Lucić

Kreativna sam i pustolovna osoba, koja voli istraživati nove kulture i destinacije, otkrivati nova iskustva i upoznavati ljude. Kao strastveni storyteller, uživam dijeliti svoje priče, kao i slušati tuđe.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti