Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Niz besplatnih predavanja za male poduzetnike, znanstvenike i studente povodom mjeseca intelektualnog vlasništva

Split Tech City

Split Tech City

14.04.2023.

Travanj je mjesec u kojem se tradicionalno obilježava svjetski dan intelektualnog vlasništva s ciljem podizanja svijesti o korištenju i važnosti intelektualnog vlasništva za razvoj novih tehnologija i napredak društva u cjelini.

Povodom toga, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu cijeli je travanj posvetio održavanju niza besplatnih predavanja i radionica s temama inovacija, korištenja naprednih tehnologija i zaštite intelektualnog vlasništva, namijenjenih malim poduzetnicima, znanstvenicima, studentima, ali i svima koji se žele educirati o navedenim temama.

Naime, u suradnji s partnerima iz hrvatskog konzorcija Enterprise Europe Network (EEN), pripremili su četiri događanja za poduzetnike, znanstvenike, studente, ali i širu publiku.

Imate pitanja o patentima, žigovima, njihovom korištenju u znanosti i razvoju poslovanja, kao i izvorima financiranja? Ne brinite, na ovim događanjima možete dobiti sve odgovore!

  • 14. travnja 2023. (online, u 10 sati)

Horizon IP Scan: Kako do besplatnog savjetovanja za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom?

Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije i dugogodišnji IP Helpdesk ambasador, naučit će vas kako strateški upravljati i koristiti intelektualno vlasništvo putem Horizon IP Scan programa potpore. Najbolji dio? Ova usluga podrške potpuno je besplatna!

  • 21. travnja 2023. (MEFST, učionica B101, u 13 sati)

Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja

O osnovama procesa valorizacije znanja, od identificiranja vrijednog znanja do komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva i tome kako odabrati pravi oblik zaštite, ne postoji bolji predavač od Mladena Vukmira, svjetskog stručnjaka za intelektualno vlasništvo i predsjednika ECTA-e. Za dio predavanja o mogućnostima financiranja pobrinut će se Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta.

  • 26. travnja 2023. (PICS@FESB u 14 sati, TBC)

Inovacije i kava: Uspješne priče o inovacijama i kreativnosti iz ženske perspektive

Kako bolje pokriti ovogodišnju temu ‘Women and IP: Accelerating Innovation and Creativity’ nego ‘uz kavu’ i priče dvije uspješne splitske poduzetnice. U goste na prvo ovogodišnje Inovacije i kava događanje dolaze Ivana Maršić iz tvrtke Myrio i Marija Stupalo iz tvrtke Salona Var. 

  • 28. travnja 2023. (PMF, amfiteatar A1-1, u 13 sati)

Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti

U posljednje vrijeme umjetna inteligencija i Chat GPT zameli su svijet rekordnom brzinom. U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, Kristjan Zemljič, slovenski stručnjak, podijelit će svoja iskustva o inovativnom korištenju umjetne inteligencije, dok će o etičkim i pravnim aspektima pričati Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta, zajedno objašnjavajući kako se prilagoditi brzom razvoju ove tehnologije i zaštititi vlastita intelektualna prava.

Za sudjelovanje se potrebno registrirati putem poveznice – https://linktr.ee/unist.utt 

“Pridružite nam se na online predavanjima, virtualnim info danima i predavanjima uživo, gdje ćete naučiti sve što trebate znati o intelektualnom vlasništvu i kako na najbolji način iskoristiti prava koja dobivate njegovom zaštitom”, pozivaju iz Ureda za transfer tehnologije.

Povodom obilježavanja svjetskog dana intelektualnog vlasništva, u cijeloj se zemlji održavaju zanimljiva događanja, a cijeli popis možete vidjeti ovdje

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti