Nakon ljetne pauze, povećava se broj najavljenih događaja

Kako se ljeto već bliži kraju i stiže nam jesen, tako se povećava i broj tehnoloških i IT događaja u Splitu. U rujnu na rasporedu imamo neke meetupove koji su imali ljetnu pauzu, ali i one dobro poznate koji su se održavali i u vrućim ljetnim mjesecima. Pa krenimo redom…

Python Meetup Split

Prvi meetup na rasporedu je relativno novi Python Meetup, koji će se održati 6. rujna od 18 sati u WiP Coworkingu na Žnjanu. Na ovom prvom meetupu u novoj seriji organizatori će predstaviti predavanja u nadolazećim mjesecima, kao i inicijativu Python Balkan koje su i oni dio. Prvo predavanje održat će Petar Vukašinović iz tvrtke Agilno. Svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

Tinel Meetup Split

16. Tinel održat će se 7. rujna od 19 sati u Locastic HQ. Tema predavanja, Angular Service Worker, trebala bi biti zanimljiva svim frontend developerima koji žele unaprijediti svoju razinu znanja, besplatno. S obzirom na to da je Angular jedna od onih open-source frontend web aplikacija koja se konstantno razvija od strane razvojnog tima u Googleu, ključno je pratiti zadnje trendove. Jedan od takvih trendova su i Progressive Web Apps koji će biti sljedeća velika stvar u 2019. godini. Tako su se Tinelovci pobrinuli da budete upoznati s najnovijim trendovima, pa je gost na sljedećem Tinelu, Maxim Salnikov, Googleov razvojni stručnjak u web tehnologijama i IoT-u, te Microsoft MVP (Most Valuable Professional) u razvojnim tehnologijama. Maxim već skoro 20 godina stvara kompleksne web aplikacije. Tijekom njegovog predavanja naučit ćete više o glavnim komponentama NGSW-a (Next Generation Squad Weapon), te kako one mogu podići web aplikaciju na novu razinu. A sve što se od vas očekuje je malo znanja o web i mobile razvoju, s velikom ambicijom za stvaranjem aplikacija za bilo koji uređaj.

Rujan, Tinelovci i Maksim donose još jednu zanimljivu stvar, a to je nova radionica. Dan iza meetupa, u subotu 8. rujna, održat će se četvrta po redu Tinel radionica. Tema radionice je Stvaranje progresivne web aplikacije s Angular Service Worker. Više informacija možete vidjeti na službenoj stranici radionice.

ML/AI Meetup Split

Novi ML/AI Meetup, u organizaciji ICT Županije, održat će se 14. rujna od 18 sati u prostorijama PICS@FESB. Nakon uvodnih meetupa s prezentacijama samih tehnologija i praktičnih projekata razvijenih tehnologijama umjetne inteligencije, ML/AI Meetup kreće s prvom radionicom, na kojoj ćemo saznati kako konkretno krenuti u svijet strojnog učenja. Sudionici će se uz pomoć alata za obradu i vizualizaciju podataka, ORANGE, upoznati s osnovama strojnog učenja i to kroz nekoliko praktičnih primjera temeljenih na obradi slike. Svoj dolazak na sljedeći ML/AI meetup možete potvrditi ovdje.

OpenCoffee Meetup Split

Nakon odličnog predavanja Luke Sučića na prošlom OpenCoffee Meetupu, jedva čekamo vidjeti što nas čeka na sljedećem. 116. izdanje najdugovječnijeg splitskog meetupa održat će se 28. rujna od 18 sati u WiP Coworkingu.

Raspored svih najavljenih tehnoloških i IT događaja možete pratiti na našoj web stranici, a video snimke svih održanih predavanja možete pregledati na našem YouTube kanalu.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.