Marco Pivetta gost je jubilarnog desetog Tinel Meetupa

Jubilarni 10. Tinel Meetup održat će se u četvrtak, 15. ožujka, u Locasticu, od 18 sati. Novi gost na Tinelu je poznata figura u PHP svijetu, Marco “Ocramius” Pivetta, a tema predavanja su prednosti i nedostaci Event Sourcinga.

Event Sourcing je arhitektonska struktura u softver developmentu koja vas tjera da promijenite svoj tok razmišljanja i prestanete gledati svoju aplikaciju kao objekt koji ovisi isključivo o bazi podataka, već da se fokusirate na događaje (eventove) koji se odvijaju unutar same aplikacije. Ova sintagma je postala “buzzword” koji se često vrti u PHP krugovima. Zašto se taj trend uopće pojavio, koje su njegove prednosti i mane, može li riješiti sve probleme u svijetu developmenta ili će samo stvoriti gomilu novih? Na ova pitanja saznat ćemo odgovore  već u četvrtak na desetom Tinel Meetupu.

Gost predavač, Marco Pivetta, talijanski je beknedaš, koji će pojasniti sve dobre, loše, ali i komplicirane strane Event Sourcinga. Pivetta je bivši programer s preko deset godina PHP iskustva. Osim što sudjeluje kao predavač na velikom broju internacionalnih konferencija, Pivetta je dio Zend Framework CR tima i Doctrine Core ekipe. Trenutno radi za njemački Roave kao softver konzultant, i redovito sudjeluje na meetupima i radionicama kao mentor.

Predavanje je kao i uvijek besplatno, uz obaveznu najavu dolaska na službenoj stranici Tinela.

 

 

 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.