Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Komunikacijska izvrsnoST: Mini PR konferencija za veliki gušt

Romana Ban

Romana Ban

06.04.2022.

U mjesecu posvećenom odnosima s javnošću organizirat ćemo ne dva, ne tri, već jedan uživo događaj! 😀 Jedan, ali vrijedan!

S ponosom ti najavljujemo mini konferenciju Komunikacijska izvrsnoST, na koju kao predavače dovodimo najveća imena domaće PR scene.

Konferencija će se održati 13.4.2022. (srijeda) od 15 do 19 sati u prostoru novootvorenog scaleup Office Split (Poljička 39).

Cilj nam je omogućiti ti da u svom gradu dobiješ priliku učiti od stručnjaka koji svojim znanjem i vještinama mijenjaju društvo nabolje.

Naime, svi su oni vrhunski u svom poslu i iza njih je rad s najvećim brendovima, no ono što nas kao Split Tech City posebno oduševljava je njihov doprinos različitim kampanjama i projektima koji čine pozitivnu razliku u lokalnim zajednicama diljem zemlje.

Uz to, poseban ćemo naglasak staviti na sve segmente odnosa s javnošću koje tehnološkim tvrtkama i projektima mogu pomoći za razvoj poslovanja.

Zbog toga u suradnji sa splitskom agencijom Vrh komunikacije na jednom mjestu (mistu 🙂 ) okupljamo hrvatsku PR crème de la crème.

Agenda:
  • 15:00 Uvodna riječ organizatora
  • 15:05 Luka Šipić: PR za početnike
  • 15:50 Manuela Šola: Uspješno poslovanje za uspjeh zajednice
  • 16:30 Pauza
  • 16:50 Panel rasprava “Bez kvalitetne komunikacije nema dobre akcije?” – panelisti Mario Aunedi Medek, Jerko Trogrlić, Gordan Turković; moderatorica Pinija Poljaković
  • 17:35 Pauza
  • 17:45 Shoot me if you can (rešetanje pitanjima iz publike svih predavača)
  • 18:15 Networking

Sudjelovanje je besplatno! Nema na čemu.

Prijave su obvezne, zato požuri i uhvati svoje mjesto na mini PR konferenciji Komunikacijska izvrsnoST!

Luka Šipić (Vrh komunikacije)

Luka je stručni prvostupnik odnosa s javnošću i vlasnik splitske PR agencije Vrh komunikacije.

Svoj put u komunikacijskoj industriji započeo je 2015. godine, najprije kao novinar i dopisnik, a zatim je preko pozicije Community Managera za Booze&Blues i stručne prakse u agenciji Media Val stigao do pozicije Account Managera u PlayAD-u. Vodio je projekt i kampanju “PAN – U roku odmah”, a aktivno je radio i na projektu “Coca – Cola Shake&Take”.

Nakon što je završio preddiplomski studij Odnosa s javnošću i studij medija na veleučilištu VERN’, šest mjeseci je radio kao asistent u odnosima s javnostima u Komunikacijskom Boutiqueu Sonje Hodak i u agenciji Kursor komunikacije, a 2019. je otvorio svoju agenciju Vrh komunikacije.

Luka je zaljubljenik u sport, posebno u nogomet, a rad na području sportskog PR-a ga posebno veseli. Stručnjak je za osobni brending i rebranding klijenata, a sa svojim timom razvija i kreira originalna komunikacijska rješenja, prilagođena svakom klijentu.

Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij)

Manuela Šola je vlasnica agencije Komunikacijski laboratorij.

Nakon Ekonomskog fakulteta u Zagrebu usavršavala se na Školi za osobni i organizacijski razvoj, Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR) i Cotrugli poslovnoj akademiji.

Jednu od danas vodećih komunikacijskih agencija u regiji, Komunikacijski laboratorij, osnovala je 2004. godine, a nekoliko godina kasnije širi poslovanje i u Srbiju.

Aktivna je članica niza relevantnih strukovnih i poslovnih udruženja poput Hrvatske udruge poslodavaca, gdje je predsjednica Nadzornog odbora, potpredsjednica je skupštine Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!) i članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Ujedno je predsjednica Povjerenstva za razvoj civilnog društva u Gradu Zagrebu. Komunikacijski laboratorij jedan je od suosnivača regionalne mreže agencija SEEnthesis.

Izabrana je za ambasadoricu ženskog poduzetništva unutar projekta Female Entrepreneurship Ambassadors. Hrvatska udruga menadžera – CROMA prepoznala je njezin rad i nagradila ju Anton Nino Cerin priznanjem za najboljeg mladog menadžera u 2009. godini.

Komunikacijski laboratorij nudi integriranu uslugu odnosa s javnošću, organizacije događaja i komunikacije na društvenim mrežama. Zapošljava 19 stručnjaka, a na respektabilnoj listi klijenata nalaze se vodeće svjetske kompanije poput Nestlé Adriatics, Zalando, PlayStation, Glovo, Infinum, McDonald’s, De’Longhi i brojne druge.

Mario Aunedi Medek (Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Media Val)

Mario Aunedi Medek je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću i vlasnik agencije Media Val.

Karijeru komunikacijskog stručnjaka započeo je 2001. godine u agenciji McCann-Erickson Croatia, a dvije godine kasnije s kolegama je otvorio Media Val.

Diplomirani je ekonomist s diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a ima i titulu MCIPR (Member of the Chartered Institute of Public Relations) koju je stekao 2011. godine. Dodatno, 2014. godine postao je jedan od prvih certificiranih stručnjaka za odnose s javnošću u Hrvatskoj.

Najviše agencijskog iskustva ima u korporativnom sektoru, gdje je radio s velikim međunarodnim tvrtkama, dok mu je fokus zadnjih godina usmjeren i na javni i nevladin sektor.

Od 2009. vodi i tvrtku kćer Alpheus Public Affairs, koja se bavi zagovaranjem, javnim poslovima i odnosima s regulatornom zajednicom, a 2017. godine osnovana je i partnerska boutique agencija Fabula, specijalizirana za integrirana marketinška rješenja. Lani se Media Val proširila za još jedno poduzeće – Delta Unit, specijalizirano za branding, positioning i produkciju sadržaja. Četiri agencije unutar grupe trenutno okupljaju više od 40 stručnjaka te rade s najvećim i najznačajnijim kompanijama u Hrvatskoj u gotovo svim industrijama.

Projekti agencije Media Val više puta su nagrađeni Grand Prixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću i međunarodnom komunikacijskom nagradom IPRA Golden World Awards.

Jerko Trogrlić

Jerko Trogrlić direktor je tvrtke za odnose s javnošću VAJT iz Splita, s bogatim iskustvom u kriznom komuniciranju, strateškom komuniciranju u politici, strateškom savjetovanju u investicijskim projektima i sportu te produkciji velikih događanja u kulturi, znanosti i glazbi.

Odnosima s javnošću bavi se od 2008., a posebno je orijentiran na odnose s medijima. Strateški je osmislio, vodio i sudjelovao u velikom broju značajnih političkih kampanja u Hrvatskoj za lokalne, parlamentarne i europske izbore, kao i za predsjedničku kampanju 2014. godine.

Sa svojim timom, kao voditelj, osvojio je pet GrandPRix nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) za najbolje kampanje, dvije 2016. za političku komunikaciju i javni sektor, 2018. ponovno za političku komunikaciju, 2019. za najbolju kampanju u kategoriji mala i srednja trgovačka poduzeća te naposlijetku 2021. regionalni GrandPrix.

VAJT je vlasnik i četiri međunarodna priznanja, po dvije nagrade Polaris od strane Europskog udruženja političkih konzultanata (EAPC) te dvije nagrade Golden World Awards for Excellence, takozvani PR Oscar, koji dodjeljuje Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA)

Magistar je ekonomije, uz hrvatski govori engleski i njemački jezik, a aktivan je član Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Gordan Turković (CTA komunikacije)

Gordan Turković izvršni je direktor i suvlasnik u agenciji CTA komunikacije te je komunikacijski savjetnik s višegodišnjim iskustvom u strateškom savjetovanju, kriznom komuniciranju i političkom marketingu.

Savjetovao je kandidate u čitavom nizu političkih kampanja u Hrvatskoj i regiji, i to na svim razinama – predsjedničkim, općim izborima, izborima za Europski parlament i lokalnim izborima.

U vrijeme između političkih kampanja surađuje s klijentima iz različitih sektora u razvijanju njihovih komunikacijskih strategija te je bio i dugogodišnji komunikacijski savjetnik nekolicini gradonačelnika i župana.

Dobitnik je prestižne nagrade Polaris za 2018. godinu koju, za izvrsnost u provedbi političkih kampanja i strategija, uručuje Europsko udruženje političkih konzultanata (EAPC), i to u konkurenciji agencija i kampanja iz čitavog svijeta.

Vodio je tim CTA komunikacija koji je 2020. godine za kampanju “Nešto zbilja važno” s udrugom Brački pupoljci osvojio vodeću hrvatsku PR nagradu, Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), najprestižnije svjetsko PR priznanje Golden World Awards for Excellence Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA), nagradu Eventiada IPRA GWA u konkurenciji iz zemalja istočne Europe, Zajednice nezavisnih država i središnje Azije, kao i dvije European Excellence Awards u kategoriji nevladinih udruga i organizacija uz posebnu nagradu žirija za najbolju kampanju u Europi među 350 finalista u 60 kategorija.

Godine 2021. osvaja i drugi Grand PRix HUOJ-a, ovog puta za komunikaciju događaja izložbe tweetova „Trending #HGSS70” s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a iste godine pristiže i svjetski prepoznata marketinška nagrada Effie Awards Croatia, još jedno priznanje za kampanju „Nešto zbilja važno”.

Gordan je vanjski predavač na kolegiju Strategije upravljanja odnosima s javnošću pri Katedri za marketing i komunikacije Poslovnog veleučilišta Zagreb (PVZG) i Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR) te učestalo održava gostujuća predavanja, edukacije i radionice na drugim fakultetima, privatnim školama i za klijente.

Prije CTA komunikacija, Gordan je stažirao u Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Zagrebu u Odjelima za povratak i reintegraciju i Odjelu za odnose s javnošću te radio kao novinar za MediaScan i u agenciji za odnose s javnošću Manjgura.

Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2009. godine. Na matičnom fakultetu završio je i poslijediplomski specijalistički studij Regionalne komparativne studije Srednje i Jugoistočne Europe te stekao titulu sveučilišnog specijalista komparativne politike.

Prijavi se za sudjelovanje i vidimo se 13.4.!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti