Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Ovog tjedna u Splitu: Na 22. KOMferenciji širimo dobar glas o Split Tech City Festivalu!

Split Tech City

Split Tech City

27.11.2023.

Ovog tjedna naš grad postaje središte PR-a, medija i korporativnih komunikacija. Naime, upravo će u Splitu Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) održati 22. izdanje svoje cijenjene KOMferencije – konferencije koja okuplja stručnjake iz područja komunikacija i medija. 

KOMferencija se nakon punih 20 godina vraća u Split, gdje će od 30.11. do 2.12. u dvoranama Hrvatskog doma Split i Hotela Ambasador okupiti preko 500 stručnjaka iz čak 13 zemalja svijeta. 

Zanimljivo je da će se na ovogodišnjoj KOMferenciji po prvi put uživo održati dodjela prestižnih međunarodnih nagrada „the! award“ za najuspješnije komunikacijske projekte iz zemalja regije. 

Uz istinu i etičnost u PR-u kao krovnu temu i ujedno ključnu zajedničku vrijednost svih sudionika, svoja znanja i iskustva s okupljenima će podijeliti renomirani stručnjaci koji stižu iz SAD-a, UK-a, Kanade, Švedske, Norveške, Njemačke i Austrije, ali i iz zemalja regije poput Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i, naravno, Hrvatske.

Nimalo objektivno, mi posebno izdvajamo panel raspravu “Istina o (weekend) konferencijama”, na kojoj će naša Romana Ban govoriti o Split Tech City Festivalu.

Kao pojedinci i kao društvo konstituiramo se u komuniciranju, čineći komunikaciju možda i najfundamentalnijim društvenim sustavom. Od 29. studenog do 2. prosinca, Split će biti mjesto rasprave o promjenama komunikacije, porastu vrijednosti i novitetima koje donosi digitalna dopuna analognog svijeta“, najavio je dr. Dejan Verčič, profesor na Sveučilištu u Ljubljani i partner u društvu Herman & partneri.

Ovogodišnja KOMferencija poseban fokus stavlja na poticanje interesa mladih generacija, što potvrđuje i revitalizirana studentska sekcija, uz istovremeno rekordan broj prijava studenata za nagradu „Mlada nada“.

Upravo zbog toga je ostvarena suradnja s četiri sveučilišta iz regije – Split, Zadar, Dubrovnik i Mostar, koja omogućuje studentima povoljnije cijene kotizacija i smještaja. Mladi talenti, koji su sve više zainteresirani za ovu profesiju, tom će prigodom imati priliku upoznati se s domaćim i međunarodnim stručnjacima te iz prve ruke dobiti važna saznanja kroz predavanja ponajboljih svjetskih stručnjaka. 

„Uzbudljivo je vrijeme za rad komunikacijama i PR-u, ali i izazovno. Učinkovite komunikacijske timove više ne smatramo samo spasiocima reputacije koji se bave krizama i popravljaju medijske situacije, već sve više postaju graditelji ugleda i jedinstveno pozicionirani stručnjaci koji imaju moć utjecati na dionike, povećati angažman korisnika, graditi saveze i oblikovati brend poslodavca. Nova uloga donosi jasne prednosti, ali i značajne izazove, pa ne iznenađuje što neke organizacije nemaju efikasnu komunikaciju“, istaknuo je dr. Matt Carter, generalni direktor konzultantske tvrtke Message House.

Sudionike očekuje iznimno bogat program s nizom zanimljivih predavanja koja će dotaknuti aktualne  teme iz područja PR-a i komunikacija od iznimnog lokalnog, regionalnog i globalnog značaja.

„Kako se istaknuti u moru influencer kampanja“, „ESG  ratinng – zašto je važan?“, „Manipuliranje istraživanjima javnog mnijenja – PR alat ili grijeh?“ i „Boji li se PR istine iz strateških analiza ili se stratezi boje komunikacije?“, samo su neke od njih, a svaka će biti predstavljena kroz dinamična predavanja domaćih i međunarodnih eksperata.

„Kada je Gari Kasparov, šahovski prvak svijeta, izgubio od računala prije 26 godina, bilo je jasno da mi ljudi više ne možemo biti bolji od računala ni po broju kombinacija ni po broju informacija. Tada smo morali odlučiti kako ćemo učiti djecu razvijanju onog što računala nemaju. Što je to? Empatija, nove ideje, kreativnost i timski rad. Upravo to će biti i tema na KOMferenciji o kojoj ćemo malo detaljnije govoriti od 30. studenoga do 2. prosinca u Splitu“, najavio je dr. Ranko Rajović, osnivač i voditelj NTC sustava obrazovanja.

Posebne zasluge HUOJ pridaje i Gradu Splitu te Splitsko-dalmatinskoj županiji koji su pružili iznimno značajan doprinos pri dovođenju ove važne manifestacije u Split.

Više informacija o kotizacijama za 22. izdanje KOMferencije svi zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti