Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Knjige koje ostavljaju trag: Toni Nikolić

Tina Tomičić

Tina Tomičić

16.07.2021.

Toni Nikolić vlasnik je full service digitalne marketing agencije Vizual i što je još važnije – novopečeni tata! Iskoristit ćemo priliku da javno čestitamo roditeljima na rođenju malene Mariete. 🙂

Iako smo ga “uhvatili” u peirodu kada mu je sva pažnja bila usmjerena na dijete, nije nas odbio već je pronašao malo vremena da s našim čitateljima podijeli naslove koji su ga usmjerili u poslovnom smislu.

“Čitanje širi horizonte, potiče kreativnost i maštu, obogaćuje rječnik, razvija koncentraciju i potiče na otkrivanje sebe. Mislim da su ovo dovoljni razlozi da odvojimo pola sata prije spavanja na knjigu barem nekoliko puta tjedno.”

Iako je po struci digitalac, kaže da cijeni draž koju posjeduje isprintana i uvezana knjiga, ali s obzirom na privatne i poslovne obveze u posljednjih nekoliko godina čitanje mu se svelo na kratko prije spavanja i povremeno na plaži ili za vrijeme odmora.

“Što se poslovne literature tiče, radim u branši koja se mijenja iz dana u dan i koja do prije 10ak godina praktički nije ni postojala, tako da se o poslu najčešće informiran kroz stručnu literaturu i stručne časopise.”

Tonijeve preporuke

Start With WhySimon Sinek

Ova knjiga, iako ne govori prvenstveno o marketingu, je u potpunosti promijenila moj pogled na marketing, brendiranje poduzeća i način na koji razmišljam o poslu. Bez ikakve zadrške mogu reći da znanja koja sam naučio iz nje pokušavam primijeniti na svaki novi projekt s kojim startam. Autor knjige Simon Sinek je na mene ostavio dubok trag s nekoliko svojih knjiga, ali bi svakako istaknuo ovu kao omiljenu.

Umijeće ratovanjaSun Tzu

Knjigu sam prvi put pročitao još kao student prve godine fakulteta. U tom trenutku nisam u potpunosti shvatio njenu važnost, ali sam već tada iz nje izvukao jako mnogo. Kasnije sam je čitao još nekoliko puta i definitivno se radi o knjizi koja je definirala more razmišljanje, način na koji donosim odluke i promišljam o ključnim situacijama.

Running LeanAsh Maurya

Knjiga koju bi preporučio svakom pokretaču startupa. Autor kroz konkretne i kvalitetne primjere pomaže mladim početnicima da razluče što je bitno, uči ih o važnosti testiranja i prilagođavanja proizvoda ili usluge, važnosti komunikacije s korisnicima, te razvija kvalitetnu i uspješnu metodologiju za pokretanje biznisa.

Funky BusinessJonas Ridderstrale i Kjell A. Nordström

Knjiga koju sam prvi put čitao u ranim dvadesetima na preporuku prof. Želimira Dulčića. Ostala mi je u sjećanju kao lagano i kvalitetno štivo koje me je uvelo u svijet poduzetništva i pomoglo mi da dublje promislim o pokretanju vlastitog biznisa. Kasnije sam je pročitao još jednom, a samo pola godine nakon drugog čitanja sam se odlučio na otvaranje vlastite digitalne agencije. Možda je to slučajnost, a možda i ne. 🙂

12 pravila za životJordan B. Peterson

Knjiga poznatog psihologa Jordana B. Petersona daje 12 vrlo jednostavnih, ali mudrih životnih pravila, te nas tjera na razmišljanje o nekim osnovnim životnim postavkama. Koristeći neočekivane primjere i usporedbe, autor na slikovit način usmjerava čitatelja svojim savjetima za ponašanje u svakodnevnim situacijama. Primjerice uspoređuje živčani sustav jastoga i njegov stav stavlja u korelaciju s uspjehom u životu.

Toniju zahvaljujemo na sudjelovanju, a vas pitamo: što imate u planu čitati za vikend? Pišite nam…

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti