Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Knjige koje ostavljaju trag: Sara Peranić

Marija Periš

Marija Periš

26.03.2021.

Sara Peranić je diplomirana socijalna pedagoginja, osnivačica bloga Sluša – Lica i zaljubljenica u proučavanje ljudskog ponašanja.

“Ne vjerujem u instant rješenja, ali vjerujem u moć svakodnevnih malih koraka prema novoj verziji sebe – koja se voli, vjeruje u sebe i iz te pozicije kreće uvoditi promjene koje je vode tamo gdje želi biti.”

Sarin blog i Instagram profil svakodnevna su nam inspiracija, stoga smo željeli saznati koja literatura nju najviše inspirira, koliko često čita i kojim naslovima se uvijek vraća.

“Čitam svakodnevno, u prosjeku 1 knjigu tjedno. Većinu knjiga posuđujem u knjižnici, a ako mi se jako sviđa i poželim joj se iznova vraćati, tada je kupim. Obožavam kupovati, poklanjati i dobivati knjige. Za sebe uglavnom kupujem digitalne knjige i čitam ih preko Kindle-a, nažalost velik broj odličnih knjiga još nije na policama naših knjižnica i knjižara tako da njih čitam u digitalnom formatu.”

Sarin izbor

“Zašto se niste ubili”Viktor Frankl

“Knjiga koja nas uči osobnoj odgovornosti bez obzira na okolnosti u kakvima jesmo. Knjiga je napisana u 9 dana, nakon što je autor preživio najgore koncentracijske logore.” 

“Psihijatrija može biti opasna za vaše mentalno zdravlje”William Glasser

“Sve veća pojavnost mentalnih bolesti ukazuje na to da se ljudi ne snalaze u promjenama kojima svjedočimo. Umjesto da prebacimo odgovornost ili liječimo simptom, ova nas knjiga kao i sve ostale istog autora, uče kako riješiti uzrok.”

“Tko je maknuo moj sir”Spencer Johnson

“Što kada bismo djelovali umjesto da se žalimo? Što sve podrazumijevamo, a ne bismo trebali? Vrhunska knjiga!”

“Zagrli svoju sjenu”Debbie Ford

“Ova će vas knjiga upoznati s vama dublje nego ikada, i odgovoriti vam na pitanje zašto vas neke osobe toliko iritiraju, a zašto vam neke druge sjednu na prvu.”

“Prerano stari, prekasno mudri”Gordon Livingston

“Ključne lekcije koje nam mogu pomoći da živimo sretnije i zadovoljnije te u kvalitetnijim odnosima.”

Mi smo oduševljeni Sarinim preporukama i bacamo se na čitanje!
Javite nam vaše dojmove! 🙂

Podijeli

Povezane novosti