Klub mladih obilježava Međunarodni dan mladih

klub mladih split

Pitaju nas iz Kluba mladih jesmo li znali da mladi žare i pale Splitom, Dalmacijom, Hrvatskom? Znali smo i oduševljeni smo. A mladi koji žare i pale Splitom su upravo oni iz Kluba mladih. I ptice na granama znaju koliko oni doprinose svojoj zajednici kroz razne akcije i organizaciju brojnih događaja. Tako i ovoga tjedna obilježavaju Međunarodni dan mladih, koji spada na 12. kolovoza. Ekipa iz Kluba mladih pripremila nam je bogati program koji počinje u četvrtak, 9. kolovoza, a traje do ponedjeljka, 13. kolovoza.

“Mladi se bave sportom, glazbom, kulturom, društveno su angažirani, volontiraju, pokreću akcije, poduzetni su. Empatični su! Ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi pomogli drugima, ranjivijima. Ovim ćemo programom slaviti upravo snagu i moć empatične mladosti!”, navode nam iz Kluba mladih. Upravo iz ovoga proizlazi i moto pod kojim Klub mladih obilježava ovogodišnji Međunarodni dan mladih, a glasi “Empatična mladost za splitsku radost!”.

Program započinje u četvrtak, 9. kolovoza, od 19 sati u prostorijama Kluba mladih u Splitu novim izdanjem motivacijskih govora aktivnih mladih pod nazivom “Budi promjena”. Imat ćemo priliku čuti inspirativne priče nekih od Splitskih pupoljaka, mladih koji su svojim djelovanjem zaslužili prestižnu nagradu koju dodjeljuje udruga Naš kvart.

U petak, 10. kolovoza od 19 sati u prostorijama Kluba mladih na rasporedu je radionica hrvatskog znakovnog jezika. Brojni mladi pohađaju tečajeve znakovnog jezika kako ne bi imali komunikacijskih barijera s gluhim i nagluhim osobama. Ako i vi želite naučiti osnove, prijavite se na ovu besplatnu radionicu ovdje. Prijave su obavezne.

Posebno želimo istaknuti treći dan programa, u subotu 11. kolovoza, kada se na Marjanu organizira humanitarna biciklijada “Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!”. Rekreacija, priroda i humanitarno djelovanje, ne može bolje! Ovom humanitarnom akcijom možete doprinijeti uređenju senzorne sobe za korisnike/ce Centra Juraj Bonači. Okupljanje i prijava sudionika počinje u 17:30 sati, dok će sama biciklijada započeti u 18:30 sati na sjevernim Marjanskim vratima. Prijaviti se možete ovdje. Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a budući da je biciklijada humanitarnog karaktera, organizatori pozivaju sve sudionike da doniraju novčana sredstva prema vlastitim financijskim mogućnostima. Sve detalje možete pronaći ovdje.

Nedjelja, 12. kolovoza, je rezervirana za cjelodnevno opuštanje i zabavu uz najmodernije društvene igre u prostorijama GK Blatine-Škrape. Projekt 11.Dan društvenih igara provodi udruga F&ST i poziva sve da se pridruže jer će uz slobodno igranje biti organizirani turniri u Aliasu i Scytheu. Ulaz je besplatan, a igrat će se od 12.00 sati do 22.00 sata. Pridružite se i uživajte u preko 100 naslova društvenih igara.

U ponedjeljak, 13. kolovoza, od 18:30 sati u prostorijama Kluba mladih organizatori su pripremili i izložbu fotografija. “Misli pozitivno, djeluj humanitarno” je humanitarna izložba fotografija mladih neafirmiranih autora pripremljena u suradnji s Fotoklubom Split. Kupnjom fotografija također možete pomoći Centru Juraj Bonači. U Klubu mladih će se istovremeno održati i projekt ”Mala škola Europske unije” u organizaciji udruge Split Misli. Predavanje i radionica o položaju mladih i politikama za mlade u EU za cilj imaju potaknuti veću političku participaciju mladih, zalaganje za promjene u Europskoj uniji, kao i u svojoj lokalnoj sredini. Mladi će naučiti koji su sve mehanizmi koji su im na raspolaganju kako bi nešto u društvu promijenili.

“Budi i ti empatičan/a sudjelovanjem u našem programu! Daj sebi priliku da drugima pružiš drugu priliku.”, poručuju za kraj iz Kluba mladih. Zato dajte svoju podršku mladima sudjelovanjem u ovom četverodnevnom programu u organizaciji Kluba mladih split.

Cijeli program obilježavanja Međunarodnog dana mladih možete vidjeti ovdje.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.