Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

‘ko?VA! Konferencija Virtualni Asistent

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT je prva takva konferencija u Hrvatskoj…
Prijavi se

Podijeli s prijateljima

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT je prva takva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Dođi i poveži se s kolegama i kolegicama, poslušaj najbolje prakse iz svijeta virtualne asistencije, na konkretnim primjerima nadogradi i unaprijedi svoje prodajne i prezentacijske vještine te saznaj što klijentima zaista treba!

Konferencija će se održati 21.10.2022. (petak) u Zagrebu, u prostoru HUB385 (Petračićeva 6).

Očekivano trajanje je od 9 do 16 sati.

Organizator

Organizator konferencije je Go2human Hub, koji spaja virtualne asistente s klijentima i pomaže im izgraditi dugoročne i kvalitetne poslovne odnose.

Kome je konferencija namijenjena?

Konferencija je namijenjena postojećim i budućim virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije, malim i velikim poduzetnicima.

Virtualnim asistentima će ova konferencija biti prilika da se uživo povežu s kolegicama i kolegama, da poslušaju najbolje prakse iz svijeta virtualne asistencije i da nadograde i unaprijede svoje vještine i uslugu.

S druge strane, poduzetnici će na ovoj konferenciji imati jedinstvenu priliku uživo upoznati i stisnuti ruku ljudima koje inače gledaju samo preko ekrana, a saznat će i kako im angažiranje virtualnog asistenta može pomoći u razvoju i optimizaciji njihovog poslovanja.

Moto konferencije

Moto konferencije je “Kolege i kolegice, ne konkurencija!”, a glavni ciljevi konferencije su povezivanje, učenje i promocija VA zanimanja.

Program konferencije 

Program konferencije ‘ko?VA! Virtualni Asistent sastoji se od 3 glavna dijela:

  • VA Talks (virtualni asistenti za virtualne asistente),
  • predavanja (stručni predavači iz područja prodaje, marketinga i komunikacija),
  • paneli (domaći i strani gosti).
Ulaznice

Ulaznice za cjelodnevni program konferencije mogu se nabaviti po simboličnoj cijeni od 145 kn putem sustava Entrio.

Broj mjesta u dvorani za posjetitelje konferencije je ograničen na maksimalno 130 ljudi, stoga svoju ulaznicu osiguraj na vrijeme, dok ih još ima!

Više detalja o samoj konferenciji, uključujući biografije svih predavača, pronađi na službenim stranicama konferencije.

Znaš za neki događaj koji nam je promakao?
Dojavi nam da dopunimo kalendar!