Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Duje Kozomara: Privacy by design

Design Hub Split organizira novo predavanje 1.12. (četvrtak) u 19…


Prijavi se

Podijeli s prijateljima

Design Hub Split organizira novo predavanje 1.12. (četvrtak) u 19 sati u Domu mladih. 

U goste im dolazi Duje Kozomara, konzultant za zaštitu osobnih podataka, koji će održati predavanje “Privacy by design: dizajn sustava koji poštuju ljudska prava i slobode”.

O temi:

Živimo u razdoblju kapitalizma nadzora: gotovo svaki IT sustav, digitalni servis i aplikacija bore se za našu pozornost kako bi prikupili što veću količinu osobnih podataka i njihovim korištenjem utjecali na naše ponašanje. Na taj način ozbiljno ugrožavaju naša prava i slobode, autonomiju, kao i demokraciju.

U takvom sustavu, privacy by design framework nužan je zaokret: zahtjev za izgradnjom sustava čija je temeljna odrednica dizajn fokusiran na čovjeka, dizajn koji kontinuirano promišlja o privatnosti na proaktivan način, odbacuje obmanjujuće prakse i minimizira moguće rizike za ljudska prava i slobode.

O predavaču:

Duje Kozomara je umirovljeni gaming novinar, magistar prava i konzultant za zaštitu osobnih podataka.

Strastveni je pratitelj razvoja tehnologije i zagovaratelj važnosti zaštite prava na privatnost. Budući da su upravo ta dva područja posljednjih godina u ozbiljnom sukobu, fokusiran je na proučavanje rješenja: kako tehnologija može napredovati i olakšavati nam svakodnevni život bez da pritom neosnovano zadire u našu privatnost.

Osnivač je tvrtke Consent, usmjerene na savjetovanje o zaštiti osobnih podataka i platforme Regula za upravljanje privolama za kolačiće.

Suosnivač je udruge Politiscope, fokusirane na zaštitu digitalnih prava i demokratskih izbornih procesa.

Certificiran je od IAPP-a, najveće međunarodne organizacije za privacy profesionalce.

Sudjelovanje je besplatno, a okupljanje počinje u 18:45 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28).

 

DesignHUB Split

Želja nam je stvoriti zajednicu u kojoj ćemo moći slobodno diskutirati o dizajnerskim temama, prezentirati svoje radove, zajedno stvarati ideje te općenito potaknuti svijest o važnosti dizajna u svim sferama poslovanja.

Meetupi su koncipirani na već standardan način: predavanje + neformalno druženje.

Moto nam je: Suradnja, a ne rivalstvo! 🙂

Prijašnji događaji

Znaš za neki događaj koji nam je promakao?
Dojavi nam da dopunimo kalendar!