Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

IZZI Moć obrazovanja: Kako će izgledati budućnost digitalnog učenja?

Split Tech City

Split Tech City

28.04.2022.

Pandemija koronavirusa donijela je brojne izazove, ali i priliku za moderniziranje obrazovanja.

Spomenute izazove na našem području uvelike rješava hrvatska edukacijska platforma IZZI, koja nudi spoj tradicionalnog obrazovanja i suvremenih digitalnih tehnologija uz koje se brže i lakše usvaja gradivo.

U Splitu o budućnosti digitalnog učenja

Upravo će IZZI u našem gradu okupiti prestižne svjetske i domaće stručnjake iz područja primjene digitalnih tehnologija u obrazovanju, kao i predstavnike obrazovnih institucija i izdavačkih kuća.

Naime, od 12. do 14. svibnja 2022. u Splitu će se, po prvi put u Hrvatskoj, održati međunarodna konferencija o edukacijskim tehnologijama.

Konferencija će se održati u splitskom hotelu Radisson Blu, a organizira se u partnerstvu s Europskom komisijom i Europskim parlamentom.

Stvarajmo znanje digitalnim tehnologijama

Prva konferencija IZZI MOĆ OBRAZOVANJA, ove godine pod nazivom Stvarajmo znanje digitalnim tehnologijama, za cilj ima sljedeće:

  • na jednom mjestu okupiti inovativne tehnologije u službi znanja,
  • ispitati koje nove mogućnosti i nove načine poučavanja inovativne tehnologije nude,
  • pokazati kako na kreativan i inspirativan način spojiti nove ideje i metode poučavanja te ih uskladiti s potrebama u školama i na fakultetima.

Na konferenciji će se moći saznati sve o najuspješnijim obrazovnim projektima, međunarodnim suradnjama i inicijativama. Uz to, sudionici će doznati kako financirati takve projekte i suradnje iz sredstava fondova Europske Unije.

Plenarna i interaktivna predavanja

Tijekom dvodnevne konferencije izlagat će poznati stručnjaci kao što su Marc Prensky, Zvonimir Stanić, Bart Rienties, Sandra Kučina Softić, Nadia Manzoni i drugi eksperti iz područja obrazovanja i znanosti.

Program konferencije započinje plenarnim predavanjima o digitalnom obrazovanju, a nastavlja se predavanjem o analitikama učenja i primjerima dobre prakse digitalizacije obrazovanja u školama.

Drugi dan konferencije održavaju se interaktivna predavanja o najboljim funkcionalnostima IZZI platforme, kao i praktične radionice o korištenju IZZI alata za kreiranje digitalnih sadržaja.

“Konferencija se odvija na hrvatskom i engleskom jeziku. Nakon plenarnog dijela, na kojem će biti prisutni svi sudionici i na kojem će biti osiguran simultani prijevod, sudionici će se podijeliti u dvije dvorane. U prvoj dvorani, u kojoj će predavanja biti namijenjena izdavačima edukativnih materijala, predavanja će se odvijati na engleskom jeziku, dok će u drugoj dvorani, u kojoj su predavanja namijenjena obrazovnim institucijama, predavanja biti na hrvatskom jeziku”, pojasnili su nam organizatori.

Konferencija će se zatvoriti svečanom dodjelom nagrada najuspješnijim sudionicima. 

Ulaz je besplatan, a detaljniji uvid u program može se vidjeti na službenoj stranici konferencije IZZI Moć obrazovanja.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti