Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Infobipov tim za odnose s developerima osvojio dvije prestižne globalne nagrade

Split Tech City

Split Tech City

13.09.2023.

Infobip, globalni lider u cloud komunikacijama, ponosno objavljuje da je njegov tim za odnose s developerima osvojio dvije prestižne nagrade, svojevrsne ‘DevRel Oskare’ na ceremoniji ‘DevRel Awards’, održanoj prošlog tjedna u sklopu DevRelCon 2023 konferencije u Londonu.

Ovo postignuće oslikava snažne Infobipove inicijative u području građenja odnosa s developerskim zajednicama na globalnoj razini.

„Jako smo zahvalni što je naš minuli rad prepoznat“, istaknula je Julia Biro, voditeljica Odjela za odnose s developerima u Infobipu.

“Iznimno sam ponosna na svoj tim zbog njihove posvećenosti zajednici developera i izgradnji najboljeg razvojnog iskustva koje Infobip može ponuditi. Ovo priznanje nam je dodatni motiv da nastavimo s radom u izgradnji odnosa s developerima.”

Julia Biro
Najbolji regionalni DevRel program

Prva nagrada, osvojena u kategoriji “Najbolji regionalni DevRel program”, nagrađuje Infobipov uspješan program Meetupova za developere u Africi, poznat kao Infobip Connect.

Ovi meetupovi su stekli veliku popularnost među lokalnim developerskim i startup zajednicama.

U međuvremenu, edicija Infobip Connect meetupova je proširila svoj domet daleko izvan Afrike pa je tako Infobipov tim za odnose sa developerima nedavno održao vrlo uspješne meetupove u europskim gradovima kao što su Amsterdam, Berlin i London, te u Miamiju.

„Na nizu dosadašnjih meetupova koje smo organizirali krajem prošle i tijekom ove godine okupili smo preko 1200 developera i niz startupa te smo im približili Infobip, naša rješenja i proizvode, a sve kako bismo im pomogli i unaprijedili njihovo poslovanje. Drago nam je da je inicijativa prepoznata i dodatni je to motiv za nastavak širenja ‘Infobip Connect’ meetupova“, poručio je Marijan Čipčić, voditelj Infobip Connect programa.

Marijan Čipčić
Najbolji ukupni DevRel program

Druga nagrada, ostvarena u kategoriji “Najbolji ukupni DevRel program”, predstavlja snažnu potvrdu Infobipovih globalnih napora u DevRel-u.

Činjenica da je Infobip osvojio čak dvije ovogodišnje DevRel nagrade, te da su u konkurenciji nominiranih bili i globalni tehnološki giganati poput tvrtki AWS, GitHub, Salesforce, itd., potvrđuje da je

Infobip postao važan čimbenik globalne DevRel elite.

“Infobipov dvostruki trijumf u ovim prestižnim kategorijama podcrtava njegovu neumoljivu predanost jačanju developera developrskih zajednica na globalnoj razini”, rekao je Nikola Pavešić, direktor odnosa s developerima i startupovima u Infobipu.

U protekloj godini Infobipova konferencija Shift, osim što je održala svoju prvu uspješnu konferenciju u Miamiju, objavila je i ShiftMagonline časopis prilagođen interesima developera.

Shift konferencija se bliži

Nakon trijumfalnog nastupa u Miamiju ranije ove godine,

Shift konferencija se vraća u Zadar 18. i 19. rujna 2023. godine, s očekivanim brojem sudionika od oko 5000.

Pavešić je nastavio: “Ovogodišnje izdanje spremno je potvrditi zašto se Shift smatra vodećom europskom konferencijom za developere, podcrtavajući njegovu reputaciju kao neizostavne manifestacije za profesionalce u industriji. Uz raznovrstan program ispunjen uzbudljivim radionicama i poučnim predavanjima, uz obilje mogućnosti za networking i povezivanje s briljantnim umovima na jednom mjestu, uvjeren sam da će ovo izdanje biti još jedan nezaboravan događaj.”

Fotografije: Alex Lakatos

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti