Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Od studentskog volontiranja, preko prvog posla u e-commerce agenciji, do poduzetničkih voda

Marija Periš

Marija Periš

17.11.2021.

Želite se baviti digitalnim marketingom, a ne znate odakle početi ili ste tek uplovili u digitalne vode? Gošća još jednog IG live-a u organizaciji Split Tech City-ja, Ivona Namjesnik, podijelit će s nama svoju inspirativnu priču i objasniti kako je preko volontiranja u studentskoj udruzi došla do svog prvog posla kao pripravnik u marketinškoj agenciji Inchoo.

Live je na rasporedu 24.11. od 18h, a s Ivonom ćemo razgovarati o:

  • značaju volontiranja kod pronalaska prvog posla,
  • izazovima i obuci u agenciji Inchoo,
  • vještinama i znanju koje su doprinijele Ivoninom karijernom usponu,
  • o hobijima, edukacijama, rutinama i
  • savjetima za one koji se žele baviti digitalnim marketingom.
Ivonina nesvakidašnja priča

Kao studentica, Ivona je volontirala za AIESEC, što joj je otvorilo vrata za praksu u e-commerce agenciji Inchoo. Već nakon mjesec dana prakse postala je koordinatorica za marketing i komunikacije. Potom je radila kao stručnjakinja za marketing. Danas je marketinška savjetnica, voditeljica kreative te studentica psihologije.

Ako imate pitanja na koja želite da Ivona odgovori u sklopu live-a, slobodno nam pišite.

O Ivoni

Ivona Namjesnik za sebe voli reći da je rodom iz srca Slavonije, Đakova, iako od šeste godine živi u Japagi. Da, dobro ste pročitali. Radi se o selu pokraj Pakraca, a većina karata ga nema ucrtanog. No, to Ivonu niti zabrinjava niti ograničava!

Od djevojke koja je odrasla u Japagi do djevojke koju su s 27 godina regrutirali Amerikanci na poziciju direktorice marketinga, o svom uspjehu priča skromno i vedro:

“Nikada nisam nešto napravila zato da bih uspjela. Radila sam stvari zato sto su me zanimale i zato što sam željela.”

Od nedavno ponovno studentica, ovoga puta na Kingston University u Londonu, Ivona objašnjava svoje preseljenje i promjenu smjera u karijeri s očitom sigurnošću u ono čime se bavi.

“Naravno da sam uživala raditi kao direktorica marketinga. Marketing je igralište koje vam, ako ste na pravom poslu, okruženi pravim ljudima, daje mnogo kreativne slobode. Vjerojatno više nego bilo koje drugo zanimanje koje netko s diplomom “Kulturalnog menadžmenta” može očekivati.”,

kaže i dodaje: 

“Međutim, nikada nisam bila jedna od onih koja kvalitetu života mjeri samo iznosom na bankovnom računu. Volim balans, i ako pitate moje prijatelje, svi će potvrditi da je to riječ koju najčešće koristim. Kada sam krenula na psihoterapiju, primarno kao način da promijenim kvalitetu svojih misli, shvatila sam koliko uvjerenja o tome što trebam i moram sam pokupila tijekom života. Uzeti pauzu da razmislite koja je razlika između trebam, moram i želim je trenutak u kojemu moć vraćate u svoje ruke.”

Cijela promjena, kaže, dogodila se kada je spoznala liniju koja razdvaja nas i ostatak svijeta, koja se, opisuje nam, može svesti na rječicu ‘Ne’ zbog čega je vlastiti biznis okrenula prema pomaganju ženama da kažu ‘Ne’ bez grižnje savjesti:

“Iskreno, uvijek se iznenadim kada to ljudi kažu na glas. “Wow, kako si hrabra. Sve si promijenila.” Zapravo nisam promijenila ništa, osim načina na koji se ostvarujem. A i to je toliko logično da sada samo imam osjećaj da to radim malo bolje.”

Pridružite nam se

Vjerujemo da smo vas već samom najavom jako zainteresirali i da s nestrpljenjem iščekujete poslušati Ivonin put i savjete koje je pripremila za sve vas.

Podsjećamo, live je na rasporedu u srijedu 24.11. u 18 sati na IG profilu Split Tech City

Podijeli

Povezane novosti