Humanitarna akcija: Program sreće (koji) Glinu pokreće

Klub Rotaract Split Novi u suradnji s Code Clubom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu pokreće humanitarnu akciju koju čine interaktivne radionice programiranja koje će voditi članovi Code Cluba PMF-a. Na radionicama učenici će izrađivati jednostavne računalne igrice i animacije za igraću konzolu te ih samostalno isprobati na simulatoru. Predznanje o programiranju nije potrebno na sudjelovanje; računalno okruženje prikladno je za početnike, a programski alat (Jitsi Meet) dostupan je online.

Radionice su namijenjene djeci od 1. do 6. razreda osnovne škole, a sudjelovanjem u radionici učenicima se omogućava početni uvid u svijet programiranja u svrhu stvaranja i povećavanja interesa za programiranjem, populariziranja digitalnih alata od najranije školske dobi te stjecanja novih vještina poželjnih u digitalnom svijetu.

Humanitarna dimenzija ove akcije temelji se na prikupljanju donacija za pomoć u izgradnji kuće obitelji slabijeg imovinskog stanja iz Gline (podaci poznati udruzi Rotaract Split Novi).

Preporučeni iznos donacije je 50 kuna, ali nije obvezan za sudjelovanje na radionici. Ukupan iznos svih donacija doprinosi izgradnji ljepšeg i boljeg okruženja stanovnicima potresom pogođenih područja.

Donaciju možete izvršiti uplatom na račun:

IBAN: HR8224070001500013755.
IZNOS: Preporučen iznos donacije je 50 kn (isti nije obvezan)
Opis plaćanja: ime djeteta koje prijavljujete i odabrani termin

Za sudjelovanje na radionicama potrebna je prijava, a broj sudionika ograničen je na 120. Više o samom događaju pročitajte ovdje.

Termini održavanja radionica su sljedeći: 23.02. i 25.02. 2021. od 19:30 do 21:00 sati.

Hvala od srca!

 

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.