Hotel’s Touch rješenja prisutna u preko 150 hotela i kampova

Jedan od naših 50 članova je i splitska tvrtka Hotel’s Touch, sigurno prvi i jedini koji imaju toliko široku paletu proizvoda za hotelsko poslovanje na tržištu. Naime, oni se bave razvojem web i mobilnih aplikacija, odnosno razvojem rješenja čija je osnovna namjena pojednostaviti poslovne procese i omogućiti unaprjeđenje poslovanja hotelijera. Kažu kako konkurencije imaju, ali samo u dijelu njihove ponude. Međutim, kada uzmu u obzir sva njihova rješenja, nemaju konkurenata koji nude sve što i oni. Pri tome ne misle samo na domaće tržište, već i šire. Jedan od njihovih proizvoda je i sustav evidencije radnog vremena (Attend) koji, kako kažu, nema konkurenata. Tome u prilog ide i što su kod većine klijenata postojeća rješenja zamijenili ovim. Sva njihova rješenja su osmišljena kako bi gostima omogućila jedinstveno iskustvo boravka, a hotelijerima alate pomoću kojih mogu jednostavno i brzo upravljati poslovanjem.

Krenuli su kao startup s 3 zaposlenika

Ideja o Hotel’s Touchu je nastala prije 5 godina, kada je tvrtka ušla u sektor turizma otvaranjem Cornaro Hotela u Splitu. Odluka je pala da se krene u razvoj proizvoda za hotelsko poslovanje pa je osnovan startup Hotel’s Touch. Prvo je to bio tim od 3 zaposlenika koji je počeo s razvojem rješenja i pronalaženjem prvih klijenata. “Cornaro Hotel nam je bio od velike koristi jer smo mogli testirati rješenja na stvarnom poslovanju i dobiti koristan feedback. Danas smo prisutni u preko 150 hotela i kampova.”, govori nam Nino Mijač, direktor Hotel’s Toucha.

Od startupa s tri zaposlenika danas broje u prosjeku 20-ak ljudi sa studentima koji su na praksi. Većinom je riječ o programerima, ali ima i ekonomista koji rade na primjer u odjelu prodaje i marketinga. Službene hijerarhije po odjelima nema pa svi rade kao jedna velika obitelj i pomažu jedni drugima. “Glavni pokretač našeg uspjeha su naši zaposlenici koji dijele strast prema trendovima digitalnog doba, kao i predanost stvaranju rješenja koja hotelijerima omogućuju da većinu vremena utroše na ono najvažnije: nadmašivanje očekivanja gostiju.”, objašnjava Nino. A kod njih su dobri i kvalitetni zaposlenici uvijek dobrodošli, bez obzira na to što trenutno nemaju otvorenih radnih mjesta, otvorenu molbu uvijek možete poslati, bilo da ste programer ili ekonomist. Trenutno im je odjel testiranja u fazi razvoja tako da prvenstveno teže popunjavanju tog odjela. “Hotel’s Touch tim polako raste, što dokazuje činjenica da smo se u siječnju preselili u novi ured kako bi imali dovoljno prostora za daljnje širenje tima.”, dodaje Nino.

Njihovi zaposlenici ni ne traže mogućnost rada od doma

Atmosfera je opuštena i prijateljska, u što smo se uvjerili i kad smo ih posjetili. Trude se, kako kažu, da su svi zadovoljni i da su dobre vibracije konstanta unutar tvrtke. Kažu kako, iako imaju ogromni video wall u uredu, ne prakticiraju igranje igrica za vrijeme radnog vremena i slične stvari. “Zna se kad je vrijeme za rad, ali i kad je vrijeme za opuštanje.”, kaže Nino. Fleksibilni su što se tiče radnog vremena, ali imaju prihvatljivo vrijeme dolaska na posao jer rade projekte u timovima, pa je poželjno da su članovi tima većinu radnog vremena dostupni u isto vrijeme. Koriste sustav evidencije radnoga vremena, kojeg su naravno sami razvili i nude ga na tržištu. Ne služi im kao sustav kontrole, već omogućava fleksibilnost da zaposlenici svoje sate odrade kad god žele. Rad od kuće je dozvoljen, iako preferiraju da su svi u uredu, jer je jednostavnija komunikacija uživo nego preko raznih alata. Ali njihovi zaposlenici ni ne traže mogućnost rada od doma što uvelike govori o atmosferi u uredu.

Što rade?

Razvijaju SAAS (software as a service) rješenja za hotelsko poslovanje u cloudu, što znači da nema inicijalnih troškova pri implementaciji rješenja, već se usluga dogovara na bazi mjesečnog najma. Prvenstveno razvijaju proizvode, a ako vide da se od nekog custom razvoja može napraviti proizvod koji će biti koristan i drugim klijentima, onda prihvaćaju takve projekte. Rade i dorade unutar postojećih rješenja prema zahtjevu klijenta, zbog specifičnosti njihovog poslovanja. Ne radimo custom razvoj softvera koji se ne tiču hotelskog poslovanja već smo fokusirani na razvoj i doradu postojećih modula. Klijent bira rješenja odnosno module koje želi koristiti. Trenutno su podijeljeni na 3 velika projekta, odnosno 3 tima koja razvijaju nova te dorađuju i održavaju postojeća rješenja. “Razvoj jednostavno nikad ne prestaje, trudimo se stalno razvijati nove funkcionalnosti unutar postojećih rješenja.”, govori Nino.
Upravo su dovršili PMS (Property Management System) rješenje (Front Desk) koje mogu koristiti privatni iznajmljivači, hosteli i mali hoteli u osnovnoj verziji, ali tu nije riječ samo o kalendaru rezervacija s Channel Managerom kao što nude neka rješenja na tržištu, već o kompletnijem i kompleksnijem rješenju koje podržava poslovanje složenijih sustava, pa tako postoje moduli za restoran i bar (POS i Inventory), domaćinstvo i tehničku službu (Tasks), upravljanje radnim satima (Attend), marketing i drugi moduli. “Razumjeti potrebe hotelijera i omogućiti im softver pomoću kojeg mogu jednostavno upravljati svojim poslovanjem s jednog mjesta predstavlja temelj našeg uspješnog odnosa s klijentima.”, dodaje Nino.

Plan je širenje i na vanjska tržišta

Trenutno još uvijek rade za domaće tržište, a klijenti su im od malih hotela do velikih hotelskih grupacija, kao što je hotelska grupacija Valamar. Imaju klijente i izvan Hrvatske, a u planu im je svakako daljnje širenje na vanjska tržišta, ali i širenje palete rješenja koja nude. Prvo su, kako kažu, htjeli dokazati da ovo što rade ima smisla na domaćem tržištu i sad je vrijeme da krenu u osvajanje vanjskog tržišta.

Praksa i za ekonomiste i za programere

Partneri su Ekonomskog fakulteta iz Splita za kolegij Stručna praksa. Svake godine imaju 2 do 3 studenta na praksi od 180 sati u odjelima prodaje i marketinga. Baš će se jedan od studenata koji je ove godine pohađao praksu, zaposliti u odjelu prodaje, nakon završetka školovanja. Nude praksu i studentima IT usmjerenja. “Možemo s ponosom reći da su skoro svi studenti koji su odradili praksu do kraja, sada naši zaposlenici te smo tako, internom selekcijom i obrazovanjem uspjeli povećati broj programera koji su nam dali snagu da kvalitetno radimo na više projekata istovremeno.”, govori Nino. Upravo im je i kod izbora nove lokacije ureda vodilja bila da prostor bude blizu kampusu, tako da studenti mogu dolaziti na praksu bez poteškoća.

Kaže nam za kraj ekipa Hotel’s Toucha kako im se inicijativa Split Tech City svidjela te su ju zato i podržali, a tako planiraju i dalje. Drago im je da splitska IT scena raste i da se otvaraju nove tvrtke te se nadaju da postoje mogućnosti za suradnju.

Postanite i vi dio naše zajednice!

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.