Google otvara podružnicu u Splitu!

Nakon Zagreba, i gradu pod Marjanom pripala je čast postati domaćinom ureda jednog od najpoznatijih svjetskih tehnoloških divova – početkom iduće godine Google otvara podružnicu u Splitu!

Napokon su potvrđena šuškanja o tome da se i u našem gradu otvara ured jedne od najvećih i najprepoznatljivijih svjetskih kompanija. Nakon što se u proteklih nekoliko godina splitska tehnološka zajednica iznimno ojačala i povećala otvaranjem i dolaskom novih IT tvrtki, i sam Google prepoznao je potencijal ove „Silicijske doline Mediterana“. Naime, iz hrvatskog predstavništva navedene tvrtke potvrđeno je kako je proces otvaranja splitskog ureda već započeo:

Mi smo presretni zbog ovog koraka, koji će biti vrlo značajan ne samo za Split, već i za poslovanje cijele Adriatic regije. Osam je godina prošlo od otvaranja podružnice u Zagrebu, a u međuvremenu je turizam na jugu zemlje doživio velik procvat, tako da je postalo samo pitanje vremena kad ćemo se proširiti jer lokalnom podrškom oglašivačima želimo omogućiti da profitiraju od pojave digitalne ekonomije. Više detalja otkrit ćemo na ovogodišnjem izdanju Shift konferencije, čemu se posebno veselimo.“

S obzirom na to da Google prepoznaje velike mogućnosti koje se razvijanjem online prisutnosti nude lokalnim tvrtkama, ovim potezom  želi osigurati veću ponudu proizvoda, bolje rezultate pretraživanja i efikasnija rješenja oglašavanja za klijente i partnere.

Kako su nam potvrdili iz predstavništva, u tijeku je kadroviranje i zapošljavanje stručnjaka koji će raditi u novootvorenom uredu: „Osim onih s iskustvom poslovanja u drugim Google podružnicama, u svakom gradu u kojem djelujemo želimo zapošljavati lokalce. Takva je politika tvrtke, jednostavno želimo i u uredu osjetiti lokalni duh. Srećom, Split je pun kvalitetnih malih tvrtki čiji je kadar neupitno kvalitetan, tako da vjerujem da ćemo pronaći odgovarajuće zaposlenike, na njihovo i naše zadovoljstvo“, kazali su nam iz Google predstavništva.

Lokacija podružnice predviđena je u budućem tehnološkom parku na Dračevcu, no dok izgradnja bude gotova, ured će se smjestiti u tehnološki park na Spinutu, samo stotinu metara od mora, tako da će i u Google biti utkan dašak #splitlifestyle-a. Koncept uređenja i dizajn bit će „svjetski“, po uzoru na urede diljem kugle zemaljske.

Tim našeg portala zimus je bio u posjetu Google-ovom uredu u New Yorku; posebno nam je drago što smo dali svoj doprinos zagovaranju otvaranja njihove podružnice u našem gradu. Naime, razgovorom s Mostarcem Ivom Galićem, njihovim utjecajnim zaposlenikom s kojim nas veže duga poslovna suradnja, učinjeni su presudni koraci ka donošenju odluke o širenju tržišta i otvaranju ureda izvan hrvatske metropole. Osim što smo mu iznijeli neoborive činjenice o pozitivnim učincima eventualnog dolaska Google-a u Split, ostali smo oduševljeni stilom, raznolikošću i funkcionalnošću svega viđenog te smo uvjereni da će iste scene u splitsku podružnicu unijeti novi val kreativnosti i produktivnosti.

Split Tech City pozdravlja ovu izvrsnu vijest i splitskom Google-u želi svu sreću u poslovanju!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.