Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

EDIT CodeSchool upisuje šestu generaciju učenika: Primijenjeno programiranje nije bauk!

Split Tech City

Split Tech City

06.09.2022.

Splitsko-dalmatinska županija u sklopu projekta ICT županija, uz moto “Znanje dostupno svima”, šestu godinu zaredom organizira EDIT CodeSchool 2022/2023.

Riječ je o besplatnoj školi primijenjenog programiranja za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Učenici će kroz šest različitih tečajeva svladati osnove programiranja, izrade web stranica i pametnih aplikacija. 

EDIT CodeSchool sustavno radi na digitalnoj pismenosti učenika, od učenja osnova do naprednog programiranja.

Škola je besplatna, a djeca se kroz zanimljiva predavanja, praktične zadatke i izradu završnog rada na zabavan način upoznaju s najnovijim tehnologijama.

U središtu pozornosti za osnovce je umjetna inteligencija i razvoj inteligentnih web aplikacija (RIWA), dok će učenici srednjih škola postepeno usvajati naprednije sadržaje.

Vještine budućnosti

Svi polaznici će imati priliku praktično primijeniti sva stečena znanja i vještine iz područja računalnog programiranja.

Samostalno će izraditi web stranicu ili društveno korisnu pametnu aplikaciju koristeći osnove umjetne inteligencije, neuronskih mreža i računalnog vida.

Sve to u budućnosti ih može vrhunski pripremiti za daljnji razvoj na studijima računarstva i odvesti do zaposlenja u IT industriji kao jednoj od najperspektivnijih i najprosperitetnijih gospodarskih grana u svijetu.

Za ovogodišnji EDIT CodeSchool svi zainteresirani se mogu prijaviti putem ove web stranice, a prijave traju do 23. rujna 2022. godine.

Broj prijava po školama je ograničen!

Predavanja dva sata tjedno

Škola primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool održava se u terminu koji grupa učenika dogovori s nastavnikom informatike u trajanju od dva sata tjedno.

Nastava će se održavati online ili uživo, ovisno o trenutnoj situaciji i održavanju nastave u školama. 

Polaznici će raditi u manjim grupama od maksimalno 15 učenika, učenje je organizirano iz posebno kreiranih modernih materijala sa zadacima u elektroničkom obliku, a svi učenici rade praktičan završni rad i na kraju mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Tečajevi za osnovnoškolce

Kroz osnovni tečaj u osnovnim školama polaznici ulaze u svijet razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA 1.0) koristeći osnove umjetne inteligencije, neuronskih mreža i računalnog vida, a usvojit će i osnove HTML-a, CSS-a i Javascript-a.

Za osnovne škole organiziramo i napredni tečaj RIWA 2.0 za sve učenike koji su položili osnovni RIWA tečaj i žele nadograditi svoje znanje.

Tečajevi za srednjoškolce

Kroz Osnovni tečaj i Osnovni tečaj Java Script-a te Srednji tečaj u srednjim školama, polaznici nižih razreda srednje škole detaljnije usvajaju HTML, CSS, Materialize CSS i JavaScript kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica.

Tu je i Napredni JavaScript tečaj za više razrede srednjih škola kroz koji polaznike podučavamo programiranju web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka.

Bravo!

EDIT CodeSchool, koja se održava od 2017. godine, do sada je završilo preko 2.500 učenika iz više od 30 osnovnih i srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u preko 10 gradova i naselja.

Projekt je pokrenut u sklopu projekta ICT županija s ciljem razvoja lokalnog IT startup ekosustava i pozicioniranja Splitsko-dalmatinske županije i Splita na digitalnoj karti svijeta.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti