DUMP organizira Školu web developmenta za početnike

Udruga mladih programera DUMP organizira besplatnu Školu osnova web developmenta, ciklus predavanja o osnovama izrade web stranice. Predavanja će se održavati kroz tri vikenda u ožujku na FESB-u, a prvo predavanje zakazano je već za subotu, 10. ožujka, od 17 do 19 sati.

Nakon dosadašnjih uspješnih Škola programiranja, DUMP-ovci su odlučili pokrenuti sasvim novi ciklus predavanja na temu web developmenta. S web stranicama susrećemo se svakodnevno, ali uglavnom ne razmišljamo o tome kako su napravljene i što sve stoji iza njih. Način na koji je raspoređen sadržaj poput slika, teksta i raznih oblika i kako se on prilagođava različitim ekranima – ostaje nepoznanica. Međutim, ako ste ikad htjeli napraviti svoju web stranicu ili znati kako ona radi, imate sreće. Sve tajne web developmenta otkrit će vam DUMP-ovci. Krenut će od samog početka te u 3 tjedna na zanimljivim i pristupačnim predavanjima i radionicama proći sve što je potrebno da napravite svoju web stranicu.

U DUMP-ovoj školi učit ćete o poznatom dvojcu HTML-u i CSS-u koji su zaslužni za prikazivanje svake stranice na internetu. Predznanje kao i uvijek nije potrebno, a sva predavanja i radionice držat će članovi DUMP-a, koji su do sada održali preko 110 predavanja i radionica na kojima je bilo više od 10 tisuća posjetitelja.

Na prvom će vas predavanju Boris Borović i Toma Puljak upoznati s načinom na koji se web stranice prikazuju i vidjet ćete zašto se HTML često naziva kosturom svake stranice. Proći ćete kroz korake koji su inače potrebni da se stranica napravi od jednog prototipa. Na kraju predavanja imat ćete dovoljno znanja za napraviti najobičniju stranicu, ali će joj i dalje trebati malo vizualnog dotjerivanja, što ćete savladati u sljedećim predavanjima.

Predavanja će se održavati subotom popodne, a već idući dan, nedjeljom, održavat će se radionice na računalima kako bi polaznici mogli praktično usvojiti naučeno gradivo. Druga dva predavanja na rasporedu su 17. ožujka i 24. ožujka, a bit će posvećena CSS-u, kojim ćete uljepšati kostur stranice koji ste napravili na prvome predavanju.

Za sudjelovanje nisu potrebne prijave. Više o Školi osnova web developmenta i DUMP-u pogledajte na njihovoj web stranici i Facebook stranici.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.