Dizajneri, kako vi vidite budućnost Marjana?

Dizajnerska početnica u Splitu u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje Park šumom Marjan kreće s novim zadatkom za mlade dizajnere!

Izradite plakat povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti (22.5.) u svijetu i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj“, pozivaju organizatori na natječaj nazvan “Kako JA vidim Marjan”.

Svoje radove šaljite do nedjelje, 24. svibnja, u 12 sati na e-mail adresu dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Radovi će biti objavljeni na Facebook stranici Dizajnerska početnica u Splitu.

Park-šuma Marjan, zaštićeni dio prirode u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode RH, nakon pošasti nametnika mediteranskog potkornjaka i djelovanja klimatskih promjena na cjelokupan eko-sustav tijekom proteklih nekoliko godina, nalazi se u trenutku svog postojanja kad joj je potrebna pomoć zajednice.

U ovakvim situacijama postoje oprečna mišljenja o tome može li se priroda sama obnavljati ili joj čovjek svojim djelovanjem treba pomoći. Budući da je Marjan dio Splita, najčešće nazivan “plućima grada”, promislite o tome kako vi vidite Marjan, a pogotovo o tome kakvim bi ga željeli vidjeti!“, pojašnjavaju organizatori.

(Autori: Učenici 7. razreda OŠ braće Radića u Vrbi kraj Splita)

Ovogodišnji slogan Dana međunarodne biološke raznolikosti je “Naša rješenja su u prirodi”, stoga te organizatori pitaju:

  • kako mislite da bi se suživot stanovnika Splita i Marjana mogao dovesti u ponovnu harmoniju?
  • koje aktivnosti bismo trebali provoditi kako bi bioraznolikost na Marjanu postala veća?
  • koje radnje zabraniti kako bismo zaštitili prirodu?
  • koje vrste biljaka zasaditi da bismo ga ponovo ozelenjeli?
  • što biste željeli vidjeti na Marjanu dok tamo provodite slobodno vrijeme?
  • čime biste se željeli baviti na Marjanu: šetnjom, sportom, čitanjem, botanikom, kulturom, meditacijom?

Stari Splićani su zasadili nekada golo brdo i pretvorili ga u šumovitu oazu našeg grada…

“Kreativnim idejama i prijedlozima, iznesenim na plakatu, pomozite da osvijestimo i druge kako će svojim djelovanjem pomoći štititi prirodu i živjeti u harmoničnom odnosu s njom!”

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.