Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Splitski CRO Linkedin meetup: Važnost LinkedIna za umrežavanje i osobni brending

Romana Ban

Romana Ban

26.05.2023.

Četvrti CRO LinkedIN MeetUP Split održao se 23.5. u SPINIT inkubatoru, ponovno pod organizacijskom palicom splitskih poduzetnica Marije Pražen, Tonkice Grubišić i Anite Palada.

Tema ovog izdanja bila je umrežavanje i osobni brending, o čemu su s moderatoricom Mislavom Zuppa razgovarali Saša Spasić (Granny&Smith), Ivan Biliškov (Codeasy) i Mate Prlić (Dalmatinski portal).

Saša Spasić je jedan od najpraćenijih Hrvata na LinkedInu, a to je zapravo postigao u manje od godinu dana.

Moram priznati da ipak nisam shvatila kako mu je to uspjelo, ali ja sam ona koja ga je na kraju večeri pitala čime se uopće bavi pa mi nemoj zamjeriti. 😉

Ukratko, koliko sam shvatila, ima svoju marketinšku agenciju, a u zadnjih nepunih godinu dana najviše zarađuje reklamirajući različite proizvode i usluge svojim objavama na LinkedInu.

“Jedna moja LinkedIn objava košta od jedne do nekoliko hrvatskih plaća.”

Mašala!

Ivan Biliškov je, s druge, strane, priznao kako mu društvene mreže, iako shvaća da je osobni brending bitan element uspješnog poslovanja, jednostavno “ne leže”.

LinkedIn osobno ne koristi niti upravlja LinkedIn stranicom svoje tvrtke Codeasy.

Ivan je publici otkrio svoja razmišljanja o izazovima u IT sektoru i podijelio zanimljivosti vezane za kulturu njegove tvrtke, istaknuvši važnost povjerenja za funkcioniranje rada na daljinu.

S obzirom na to da je stručnjak u području umjetne inteligencije i osnivač AI startupa Necogi, Ivan je govorio i o aktualnostima vezanima za ChatGPT.

Mate Prlić, široj javnosti poznat kao osnivač i suvlasnik Dalmatinskog portala, na početku se osvrnuo na razvoj svoje karijere.

Kazao je kako je kao diplomirani ekonomist zapravo slučajno upao u novinarstvo, gdje je potom odradio cijeli svoj dosadašnji radni staž.

Otkrio je kako je tek relativno nedavno postao aktivan na LinkedInu, i to zato što ga je prepoznao kao kvalitetnu platformu na kojoj će rado dijeliti svoja razmišljanja o različitim temama. Motivacija mu nije bila osobni brending jer bi u tom slučaju, priznao je, iskoristio svoj portal kao platformu za dijeljenje svojih tekstova. 

Kraj večeri svojom je energijom začinila Pinija Poljaković (Art Media), trenerica za javne nastupe, koja je s publikom podijelila korisne ‘mind&body’ tehnike za opuštanje i pripremu pred nastupe.

Večer je završena druženjem uz uživanje u domaćim slasticama.

Hvala organizatoricama na još jednom zanimljivom događaju i vidimo se najesen na 5. splitskom CRO Linkedin meetupu!

Fotografije: Nikola Brboleža

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti