Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Blockchain entuzijasti, na vrijeme nabavite ulaznice: Peto izdanje BlockSplit konferencije uskoro u Splitu!

Romana Ban

Romana Ban

09.04.2024.

Među događajima koji su zadnjih godina uvrstili naš grad na mapu poželjnih destinacija za održavanje vrhunskih tech/business evenata svakako je BlockSplit.

Riječ je o međunarodnoj blockchain konferenciji koju su 2018. pokrenuli Tomislav Mamić i Antonio Perić-Mažar, uz podršku Udruge za blockchain i kriptovalute UBIK.

Ista ekipa, uz suorganizatorsku potporu Digitalne Dalmacije, i ove godine priprema spektakl za sve entuzijaste i poduzetnike iz blockchain svijeta.

Peta BlockSplit konferencija održat će se od 27. do 30. svibnja u Splitu.

Uz više od 60 predavanja, sudionici će moći uživati i na praktičnim radionicama iz područja programiranja, kriptografije, marketinga, prava, dizajna, DeFi-ja, NFT-a, gaminga i razvoja novih Web3 rješenja.

Poseban dio programa bit će posvećen startupima, koji će imati priliku žiriju predstaviti svoje ideje te osvojiti vrijedne nagrade.

BlockSplit je u pravom smislu riječi međunarodna konferencija. Više od 70% posjetitelja su stranci, a prošle godine smo imali goste iz dvadeset različitih zemalja. U svibnju očekujemo oko 700 ljudi, a pripremamo za svakog ponešto, neovisno radi li se o stručnjacima ili početnicima“, kazao je Tomislav Mamić.

Iako još uvijek mnogima zvuči kao znanstvena fantastika, činjenica je da se primjena blockchaina proteklih godina itekako proširila. Primjerice, baš kao što je e-mail umanjio potrebu za pismenim pošiljkama, tako je blockchain umanjio potrebu za tradicionalnim bankama, a omogućio je i izradu pametnih ugovora koji imaju gotovo neograničenu primjenu.

Edukativna nota konferencije bit će zaokružena kvalitetnim umrežavanjem, naglašavaju organizatori.

Ideja BlockSplita je promocija blockchaina kao tehnologije; ne bavimo se špekuliranjem ni cijenama kripto valuta, već su startupi i proizvodi na blockchainu, kao i razvoj web3 ekosustava, ono što nas zanima. Uz predavanja, naglasak je na umrežavanju koje svake godine rezultira brojnim poslovnim suradnjama, a naš izlet brodom u splitskom akvatoriju već je postao legendarno iskustvo o kojem se govori i na drugim svjetskim konferencijama“, ponosan je Antonio Perić-Mažar.

Sve detalje i informacije o ulaznicama pronađi na službenim BlockSplit stranicama!

P.S. Ako se želiš detaljnije informirati o blockchainu, svakako baci oko na KRIPTO KUTAK – kolumne koje za naš portal piše Marja Radić.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti