Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Peta BlockSplit konferencija ovog tjedna u Splitu!

Split Tech City

Split Tech City

27.05.2024.

Peto izdanje BlockSplit konferencije, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održava se u Splitu od 27. do 30. svibnja.

Tijekom četiri dana, Split će posjetiti osamdesetak međunarodnih govornika, kao i brojni medijski te poslovni partneri, što BlockSplit čini izvrsnom prilikom za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija.

Konferencija je podijeljena u četiri dana, a započinje danas u AC Hotel by Marriott Split uz Digital Democracy Day.

Tijekom prvog dana ćemo govoriti o inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i rasprave o digitalnom identitetu”, kaže Tomislav Mamić, suosnivač BlockSplita, te pojašnjava kako se digitalna demokracija odnosi na korištenje digitalnih tehnologija s namjerom uključivanja građana u demokratske procese:

Cilj nam je predstaviti različite alate i platforme koje građanima omogućuju sudjelovanje u procesima donošenja odluka te pristup informacijama o javnim politikama i pitanjima.”

Tijekom sljedeća dva konferencijska dana, u utorak i srijedu, tematizirat će se decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija te mnoga aktualna pitanja o kojima će govoriti relevantni znanstvenici, umjetnici, bankari, političari i aktivisti iz cijelog svijeta.

Neki od potvrđenih sudionika su Audrey Tang, ministrica digitalnih poslova Tajvana, Glen Weyl, osnivač zaklade RadicalxChange te suosnivač i predsjednik Instituta za pluralnost, ambasadori Indije i Danske u Hrvatskoj, osnivač DeSciWorld-a, Joshua Bate te mnogi drugi, uključujući istaknute profesore s UCL-a, Sveučilišta u Bremenu i Beogradu.

Suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar, ističe Web3 Startup Pitch, za kojim je vladao velik interes.

 “Deset najboljih startupa će izlagati pred stručnim žirijem i publikom u kojoj će se nalaziti predstavnici investicijskih fondova poput Meta Change Capital i Deadalus Angels. Za najbolje su osigurane nagrade, među kojima i 7000 eura u gotovini, 1000 eura u pravnim uslugama odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica.” 

Dodajmo kako je posljednji dan BlockSplita ponovno rezerviran za brodski izlet splitskim akvatorijem, dok su, tijekom prva tri dana, organizirane brojne prilike za druženje i umrežavanje sudionika. 

Zlatni sponzor petog BlockSplita je pionir blockchaina John Lilić, konferenciju podržavaju i Digitalna Dalmacija, General Magic, Neuralab, Li.Fi odnosno Jumper.exchange.

Ulaznice, kao i detaljnu agendu, možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti