6 razloga protiv ljenčarenja na praznicima

Pod pritiskom svakodnevnih obveza svi se ponekad suočimo s nedostatkom motivacije.

Postoji poslovica:

„Motivacija ne traje dugo, ali ne traje ni tuširanje, zato se preporuča svakodnevno.“ 🙂

U želji da vas potaknemo i osnažimo pripremili smo vam „motivacijski boost“ u vidu 6 inspirirajućih videa koji će vam promijeniti perspektivu i pomoći vam uvidjeti kako će uspjeh uvijek stići onome tko se trudi i radi na sebi, držeći fokus na cilju i izbjegavajući kukanje kada okolnosti nisu idealne.

A češće nisu nego jesu. 🙂

Pa krenimo:

    1. Luka Sučić; Kako graditi uspjeh usprkos nepovoljnom okruženju #115. OpenCoffee meetup

Motivacijsko predavanje koje kroz seriju priča uspoređuje Istok i Zapad i kroz njih pokušava zaključiti da li je to što smo se rodili na Balkanu dobro ili loše po uspjeh.

 

    2. Nebojša Veron; Razvoj startup-a bez vanjske investicije #117. OpenCoffee meetup

Svaki početak je težak, a ako nemate vanjsku investiciju utoliko i teži no od presudne je važnosti vjerovati u svoju viziju i ideju, a ne raditi po zahtjevima drugih. Poslušajte najvažnije lekcije koje je Nebojša naučio kroz proces razvoja startupa.

 

   3. Kako uspješno griješiti – FuckUp Night (Đulijano Nola, Tomislav Zović, Josip Bujas, #127 OpenCoffee)

Na #127 OpenCoffee-u, organizirali smo događaj u kojem smo pričali isključivo o profesionalnim neuspjesima, odnosno krivim koracima pri građenju karijere. S jedne strane moderator Toni Trivković, s druge strane tri panelista, poduzetnika, “prisiljena” na “ispovijed” – Tomislav Zović, Đulijano Nola i Josip Bujas. Koja im je bila najveća greška, koje su pouke izvukli, savjete koje bi voljeli da su čuli na početku karijere… rešetali smo ih pitanjima, ali izvrsno su se držali. 🙂

 

    4. Nenad Ćuk; Pare ti neće promijeniti život

Nenad je uspješni je poduzetnik koji se nakon više od 20 godina provedenih u Americi vratio u Split! Na prošlogodišnjoj Motivacijskoj konferenciji za mlade održao je predavanje kroz koje je opisao svoje odrastanje u Americi, povratak u Split, ali i iznio tezu da novci ne mijenjaju život, već što ih više imaš uzrokuju ti i više problema.

    5. Ante Dagelić; Zašto je studentsko doba najbolje za rizik?

Ante (GetByBus) radno iskustvo je počeo skupljati još u srednjoj školi, a u svom predavanju govori o proaktivnosti kao osobini koju mora imati svaki student, ali i o važnosti održavanja odnosa s kvalitetnim ljudima koji te guraju naprijed.

“Ako sami ne budete govorili “da” i ako budete pre pasivni, neće uspjeti!”

    6. Armando Matijević; Šta jest i tu je!

Armando je na slikovit način prezentirao kako je u životu važno ustati nakon svakog pada i uvijek nastojati zadržati glavu iznad vode. 🙂

 

Zaključak

Pažljivo birajte informacije kojima ćete poklanjati pažnju.

Isto kao što se nećete družiti s ljudima koji vam crpe energiju i pune vas negativom tako nemojte trošiti energiju na stvari, događaje i informacije koje vas koče umjesto da vas grade. 🙂

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.