Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Alen Vuletić

Rođen sam u Makarskoj gdje provodim svoje djetinjstvo u prekrasnom okruženju malog gradića uz predivne plaže i prirodu (tada još nisam razumio osnove urbanizma i planske gradnje). 🙂

Budući da sam kroz osnovnu školu puno vremena provodio za računalom, odlučujem se za srednju grafičku školu u Splitu. 4 godine svakodnevnog putovanja na relaciji Makarska – Split urodilo je plodom nakon što sam sa 17 godina dobio priliku sudjelovati u internship programu tvrtke Agilo. Kroz 3 mjeseca rada na svojim front-end vještinama stekao sam dovoljno znanja da se na kraju pridružim ekipi kao vanjski suradnik.

Ubrzo nakon toga upisujem fakultet u Splitu, ali još brže i odustajem od njega budući da mi se pružila prilika za rad na puno radno vrijeme u istoj tvrtki koja mi je dala priliku dokazati se kroz internship program.

7 godina je prošlo od mog internshipa te sam još uvijek s ekipom iz tvrtke Agilo kao front-end developer. Trenutno sam u fazi prijelaza iz front-end developmenta u UI i UX dizajn, što je moja velika ljubav i želja već dugo vremena.

Uz svoju IT karijeru, već 2 godine radim na pokretanju badminton zajednice u Splitu te s 2 prijatelja vodim badmintonski klub “Dišpet”.

Pored toga, koliko mi to vrijeme dozvoli, sudjelujem u aktivnostima udruge Split Tech City te pokušavam pružiti podršku zajednici.

Povežite se s Alenom

Istraži zajednicu