Naš, a svjetski: Ne propustite predavanje Davora Ljubenkova!

Kako ugrabiti poslovne prilike kao mlada osoba zainteresirana za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo? Na koji se način istaknuti u konkurentnoj Europi?

Najbolje da saznamo iz prve ruke, od mladog Splićanina Davora Ljubenkova, koji će nam 1.7.2020. u 10 sati održati online predavanje!

Ovo predavanje će poslužiti kao narativni trostruki heliks kombinirajući saznanja o važnosti umrežavanja (‘networkinga’), trenutni pregled dostignuća tehničkog područja kroz društveno-etičku prizmu te sraz svjetskih ekonomskih sila u utrci za inovativnom singularnošću” najavljuje Davor.

Aktivnog duha od malih nogu

Za sebe kaže kako je odrastao uz video-igre na stolnom računalu i386 i sa crtaćim blokom ispod ruke, a ovisnost o dodatnim aktivnostima poput glazbene škole, jezika ili raznih tečajeva prati ga i danas.

Tijekom studija računarstva na FESB-u otkriva svijet inovacija i poduzetništva kroz mnoge udruge mladih, inkubatore, studentske poslove i Europski Institut za Inovacije i Tehnologiju (EIT).

Virtualna stvarnost i podatkovna znanost

Preddiplomski rad na temu generiranja i kontrole 3D avatara koristeći sustav virtualne stvarnosti piše na švicarskom EPFL-u, a dvojni magisterij iz podatkovnih znanosti (data science) kao stipendist EIT Digital programa odrađuje u Nizozemskoj (TU/e) i Švedskoj (KTH).

Pametni gradovi

Nakon toga, a za potrebe pisanja znanstvenog rada, odlazi na pola godine u Ameriku na MIT (Senseable City Lab), gdje dovršava diplomski rad usko vezan za tematiku pametnih gradova te korištenje neuralnih mreža i strojnog učenja pri optimizaciji sustava javnih bicikala u Bostonu.

IT menadžment

Trenutno dovršava svoj drugi dvojni magisterij u Austriji i Danskoj, no ovog puta iz područja IT menadžmenta, poslovnog vodstva (leadership) i izradu politika (policy-making).

Svakodnevno učenje i rast

Uz publikaciju radova i redovno prisustvovanje dodatnim stručnim usavršavanjima, također je i član odbora EIT Digital ALUMNI udruge, ambasador za EIT Digital te dio FGPE (Framework for Gamified Programming Education) Erasmus+ projekta kao asistent u Kopenhagenu.

Nedavni projekti uključuju percepciju primijenjene umjetne inteligencije – što je stvarno, a što generirano (https://ai-or-human.github.io/) i vraćanje elementima razvoja video-igara (gamedev) kroz proučavanje obuhvatne virtualne stvarnosti (immersive experience) i interaktivnog pripovijedanja (interactive storytelling).

Što dalje?

Kao buduće korake vidim okušavanje u svijetu poslovnog konzultinga, jačanje lokalne zajednice u ulozi advokata za mlade kroz tijela EU ili UN-a, moguće poduzetničko eksperimentiranje u domeni simulirane stvarnosti kontrolom neurona korteksa velikog mozga (TMS)”, ističe Davor Ljubenkov, naglasivši:

“Ukratko, želim biti promjena!”

Mi smo već sad fascinirani i inspirirani ovim mladim čovjekom!

Ne propustite njegovo predavanje 1.7. u 10 sati na Facebook Live-u!

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.