EazyOil je najbolji projekt treće generacije SPI-a

Krajem prošlog mjeseca na Ekonomskom fakultetu u Splitu održano  je finale programa Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPI) kojeg je završila treća generacija polaznika. Unutar ovog programa, polaznici su stekli vještine poslovnog planiranja u području marketinga, menadžmenta i financija te procjene rizika pri pokretanju novog poduzeća. Praktični dio programa predstavlja rad u timovima ili samostalno na izradi poslovnog plana potrebnog za otvaranje poduzetničkog poduhvata, uz primjenu stečenih teorijskih znanja i potporu mentora.

Studentski poduzetnički inkubator je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim mladima, te djeluje s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata. Time se također adresira problem velike nezaposlenosti mladih te neinformiranosti i/ili nemogućnosti za samozapošljavanje mladih.

U ovoj generaciji program je uspješno završilo 6 projekata. Projekti su pokrivali različite sfere uključujući društveno poduzetništvo, razvoj softwarea, razvoj hardwarea, modernizaciju proizvodnje, smart city rješenja itd.

Projekti su bili prezentirani pred Stručnim povjerenstvom čiji je sastav bio sljedeći: Marko Maljković (suvlasnik tvrtke Locastic), Pero Bolotin (direktor Odjela za poslovanje sa srednjim i velikim poduzećima Jug, Splitska banka), Ela Žižić (Ovlaštena pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, Grad Split), Vesna Ivić-Šimetin (Direktorica HUP Regionalnog ureda Split) i Damir Čarić (pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, Splitsko-dalmatinska županija).

Najboljim projektom Stručno povjerenstvo je proglasilo projekt EazyOil kojeg su razvili Duje Roje, Matko Đipalo, Filip Krišto, Josip Balić i Ana Goleš. EazyOil je novi sustav automatske naplate putem prepoznavanja registracijske oznake vozila, namijenjen za benzinske postaje.

Dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu Maja Fredotović uručila im je nagradu – 5.000,00 kn za daljnji razvoj njihovog projekta.

Posebno treba istaknuti i projekte Sunward i Mala tvornica sreće koji su osvojili 2. i 3. mjesto. Sunward je predstavio smart locker za plaže, a projekt su razvili Marko Štetner, Tomi Tudor i Tin Doždor. Mala tvornica sreće je predstavila virtualnu burzu za proizvode udruga, a projekt su razvili Ivan Bačelić-Grgić, Danijela Spahija i Doris Nazor.

Program SPI-a opet počinje na jesen, te sve obavijesti vezane uz program i prijave možete popratiti na službenoj Facebook i web stranici.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.