Tvrtka

ClaimDon


Let’s keep it simple – ako vam je let otkazan/na odredište ste s vašim letom stigli s više od 3 sata zakašnjenja/uskraćen vam je ukrcaj na let za koji ste uredno kupili kartu – ClaimDon je tu za vas!

Naime, ClaimDon je jedini domaći servis koji brine o pravima putnika u zračnom prijevozu, zajamčenim Uredbom 261, te prema aviokompanijama nastupa u ime putnika kao posrednik pri naplati potraživanja.

Kojih potraživanja? Pa, ukoliko ste se našli u jednoj od gore navedenih situacija te su za to zadovoljeni osnovni preduvjeti, od aviokompanije možete ostvariti odštetu za izgubljeno vrijeme (250 – 600 EUR) te povrat drugih troškova koje ste za vrijeme čekanja alternativnog leta snosili sami.

Kako bismo vam u ovome pomogli, stvorili smo automatizirani sustav koji Vam u samo nekoliko koraka otkriva Vaša prava i iznos koji biste mogli ostvariti. Kada nam prepustite svoj slučaj, vi se vraćate svakodnevnici, a mi se uz puno uloženog truda, vremena i znanja borimo za vaša prava. 

Konačno, stres koje ovakvi događaji uzrokuju putnicima poznat je i nama jer smo se i sami našli u takvim situacijama. Stoga, svjesni važnosti putovanja bez stresa – Vaše zadovoljstvo i sigurnost postavili smo kao svoj prioritet. Ipak, kao dodatni cilj odlučili smo svojim primjerom poticati socijalno osviješteno poduzetništvo. Stoga, nakon što uspješno riješimo Vašu pritužbu, 5% od naše naknade doniramo humanitarnoj organizaciji po Vašem izboru. 

Toliko za sada – za sva pitanja, pomoć ili razgovor – na raspolaganju smo vam u svako doba na www.claimdon.com!

CLAIMDON

VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

U SLUČAJU PROBLEMA S LETOM!