Što ste mogli doživjeti na WordCamp-u u Splitu?

Sve je, zapravo, počelo i prije nego je službeno počelo. Zahvaljujući grupi entuzijasta i zaljubljenika u WordPress (bilo da im je to alat za posao ili digitalna igračka), u Splitu je prije samog WordCamp-a organizirano nekoliko meetup-a i radionica na temu WordPress-a. Rastom WordPress zajednice u Splitu, a uz pomoć kolega iz cijele Hrvatske, stvorila se kritična masa za organizaciju ovakvog regionalnog događaja. Naravno, nakon uspješne organizacije očekuje se i dodatni rast WordPress zajednice, novi meetup-i i besplatne radionice.

Novina u organizaciji WordCampa bilo je i održavanje šest besplatnih radionica, kako za početnike koji se prvi put susreću s WordPressom, tako i za napredne korisnike i (buduće) voditelje meetupa i radionica. Nažalost, nedostatak toga je bio da su se neke radionice poklapale u terminima, tako da fizički nije bilo moguće biti na svima, ali se nadamo da će sadržaj pojedinih radionica biti nanovo prezentiran.

Formalni početak WordCampa započeo je večernjim party-jem u  Restoranu Mistral na Žnjanu, gdje su se okupili predavači, gosti i dio volontera, te je uz hranu i lagano pijuckanje započelo stvaranje novih i obnavljanje starih poznanstava. Neki naši gosti su okušali i temperaturu mora cjelokupnim uranjanjem vlastitih tijela, a s obzirom na lagani povjetarac, grupica volontera se ipak odlučila na pridržavanje barskih stolova da se ne prevrnu (stolovi, a ne volonteri).

U subotu se održao i glavni konferencijski dan, koji je trajao od 9 do 18 h, uz pauze za kavu i ručak. Nemoguće bi bilo prenijeti sve informacije, impresije i motivacije koje su emitirali predavači. S obzirom na to da je konferencija snimana, nadamo se da će predavanja biti montirana i objavljena.

wcst2

I ovaj put se Ekonomski fakultet pokazao kao izvrstan domaćin. U prostoru idealnom za ovakva događanja, organiziran je i kvalitetan catering, koji je nadmašio i neke od brandiranih restorana.

wcst1

Večernji afterparty organiziran je u Moon baru, gdje je nastavljeno ugodno druženje i networking, što je potrajalo do kasno u noć (a za neke i do ranog jutra).

U nedjelju je održan Contributor day, i to u svrhu razvoja WordPress zajednice, što se postiže kreiranjem novih aplikacija i template-a, prijevodima postojećih, kao i organiziranjem meetup-a i radionica.

Naravno, ukoliko želite, možete pratiti i uključiti se u rad WordPress zajednice putem Facebooka, prijaviti se za praćenje događanja u meetup grupi u Splitu ili WordPress Croatia, a događanja vezana za WordPress i ostale aktivnosti IT zajednice možete pratiti i na našem portalu Startup.hr.

Za kraj ovogodišnjeg WordCampa u Splitu organiziran je i turistički obilazak stare gradske jezgre. Dio ove pozitivne i nadasve motivirajuće atmosfere s ovog event-a možete vidjeti i na Facebook stranici WordCamp Croatia.

Pogledajte fotogaleriju na Startup.hr Facebook stranici.

Share on

O autoru

Nenad Matošević

Još uvijek nedovoljno poznat široj javnosti kao specijalizirani stručnjak, a pogotovo ne kao kolumnist, ali intenzivno prati startup scenu. Društveno angažiran i aktivan u mnogim projektima koji ponekad ostanu nedovr...