Predstavljanje South Central Ventures fonda

U predvečerje dana 8.5.2017., u ugodnoj atmosferi WIP coworking prostora na Žnjanu, održalo se predstavljanje South Central Ventures investicijskog fonda splitskoj publici te predstavljanje mladih splitskih startupova zainteresiranih za suradnju s fondom.

South Central Ventures investicijski je fond težak 40 milijuna eura s uredima u Zagrebu, Beogradu i Skopju. Fokus ima na tržište Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Albanije te investira u tehnološke tvrtke u seed i early growth fazama. Kriteriji po kojima izabiru startupove u koje će uložiti su posvećen tim sa jakim žarom i vjerom u ono što stvara te potencijal i želja za osvajanjem globalnog ili za početak barem regionalnog tržišta. Novac koji ulažu mijenjaju za udio u tvrtki i to uvijek manjinski udio, te osim novcem pomažu savjetima, vezama i kontaktima te usmjeravaju startup u smjeru uspjeha.

South Central Ventures pravi je investicijski fond za vas ukoliko ste motivirani i posvećeni svom radu, ako stremite u visine, ako želite osvojiti svijet ili barem Europu za početak i ako vjerujete da radite veliku stvar.

Dva su splitska startupa prezentirala svoje proizvode predstavnicima fonda : Clewa Technologies i Intelligent Enterprise Manager. Clewa Tehnologies je startup koji predstavlja pametne sustave za unaprijeđivanje i kontrolu prikupljanja i gospodarenja obrtom čija su vizija čišći gradovi budućnosti u harmoniji sa svojom okolinom. Intelligent Enterprize Manager jest aplikacija kojoj je cilj prepoznati današnje probleme organizacija i omogućiti potrebne alate i rješenja kako bi poduzetnici bili usklađeni sa sve bržim razvojem tehnologije i sve većim brojem odluka koje je potrebno donijeti.

Share on

O autoru

Startup.hr

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.