Mladi, ne propustite Gewathon hackathon natjecanje!

U drugoj polovici studenoga, udruga Startup.hr u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu te udrugama UPIT i Klub mladih Split stvara priliku za sve mlade koji su zainteresirani za IT da pokažu svoje znanje i osvoje super nagrade. Riječ je o maratonskom natjecanju u programiranju „Gewathon“, a tom će se prilikom na jednom mjestu okupiti velika imena IT scene.

Ovo natjecanje provodi se u sklopu Global Enterpreneurship Week-a, kad se na globalnoj razini u jednom tjednu mjeseca studenog organiziraju razni događaji i natjecanja, a sve kako bi se potaklo mlade da se uključe u poduzetničke aktivnosti, ali i da se povežu s potencijalnim suradnicima, mentorima i investitorima.

Sve započinje 18. 11. 2016. g. (petak) u 19 h u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II), gdje je planirano predstavljanje sudionika, mentora i sponzora. Nakon toga slijedi networking, tj. druženje u sklopu Unite&Lead meetup-a. Tako će natjecatelji moći upoznati osnivače uspješnih IT tvrtki, poduzetnike i profesore, poput Ivana Blaževića, Antonia Perića i Matea Peraka, Darija Miočevića, Hrvoja Prpića i Andreya Shtylenka.

Samo natjecanje starta idući dan, 19.11., s početkom u 10 h u Klubu mladih Split. Timovi imaju na raspolaganju 24 sata da osmisle i realiziraju rješenje zadatka u obliku potpuno nove aplikacije. Zadatak će biti objavljen neposredno prije početka natjecanja, a tijekom natjecanja sudionicima će u pomoć uskakati mentori.

Nakon što otkuca zadnji sat natjecanja, timove koji su uspjeli riješiti zadatak tek čeka prava borba; trebat će unutar 5 minuta osmisliti način da osvoje stručni žiri, a onda i vrijedne nagrade. Kraj ovog događaja proslavit će se završnim partyjem u nedjelju navečer.

Tko ima priliku sudjelovati?

Sudjelovati mogu svi do 29 godina starosti, neovisno o obrazovanju ili zanimanju. Jedini preduvjet je da svaki tim ima bar jednog studenta, koji mora predočiti x-icu prije samog početka natjecanja. Više o pravilima možete pročitati na http://gewathon.com/.

Što je potrebno donijeti?

Sve što vam treba za jedan sleepover; laptop, smartphone, punjače, dekicu, deodorant… sve osim hrane i pića, to je osigurano!

Što se ne smije donijeti?

Alkohol, droga, oružje. 😀

Za sve ostale nejasnoće koje imate, kontaktirajte organizatore na info@gewathon.com.

Ako želite saznati koju informaciju više o natjecanju, žiriju ili mentorima, možete posjetiti službenu stranicu događaja, gdje se možete i prijaviti na natjecanje.

Čekamo vas, neka najbolji pobijedi!

Share on

O autoru

Diana Šperanda

Trenutno studira na FESB-u i u misiji da od voljenog rodnog Splita napravi najbolju IT startup zajednicu.