Digitalna karijera u Zadru i Splitu

Poznati hrvatski komičar Ivan Šarić i autor knjiga o agilnom razvoju Roko Roić put svoje digitalne karijere otkrivaju u Zadru i Splitu.

Nacionalna inicijativa za promociju karijere u digitalnoj ekonomiji, #DigitalnaKarijera powered by bonbon, kreće u turneju po Hrvatskoj, počevši sa Zadrom 24. 5. i Splitom 26. 5. Ulaz je slobodan.

#DigitalnaKarijera powered by bonbon, niz konferencija koje organizira medijski brend posvećen digitalnoj ekonomiji, Netokracija, dovodi inspirativne predavače u Zadar u srijedu, 24. svibnja, u Multimedijalnu dvoranu Novog kampusa, te u Split u petak, 26. svibnja, na Ekonomski fakultet. Kroz niz predavanja i panel pod nazivom “Konkretno, što ti treba za digitalnu karijeru?” iskusni će predavači studentima i mladima otkriti kako svoju karijeru razviti u digitalnoj ekonomiji koja će do 2020. godine činiti više od 25% svjetske ekonomije.

Konferencije u sklopu inicijative #DigitalnaKarijera powered by bonbon namijenjene su studentima i mladima koji možda nisu studirali tehničke smjerove, ali se žele pronaći u digitalnom sektoru koji danas prožima sve industrije. Bilo da su pravnici, ekonomisti, jezičari ili psiholozi, #DigitalnaKarijera im nudi konkretne primjere otkuda krenuti.

 

ZADARSKI KOMIČAR O SVOJIM DIGITALNIM POČECIMA

U Zadru će nam poznati komičar Ivan Šarić otkriti kako je svoju karijeru razvio upravo zahvaljujući digitalnim kanalima, dok će osnivač agencije za digitalno učenje EWYSE, Mario Buljan, na svom primjeru otkriti kako koristiti digitalno učenje za razvoj karijere.

SPLITSKI KORIJENI PRIZNATIH DIGITALACA

U Splitu će pak svoj digitalni put opisati, među ostalim, poznati autor knjiga o agilnom razvoju proizvoda Roko Roić, glavna urednica Netokracije Slovenije i vlasnica ljubljanske digitalne agencije, Ana Eterović, te prvi voditelj digitalne službe za korisnike bonbona, Nikola Matasović.

Matasović, strukom profesor latinskog jezika, nastupa kao predstavnik glavnog partnera projekta, vodećeg hrvatskog mobilnog brenda bonbon, koji na ovaj način želi podržati mlade u zapošljavanju u digitalnom sektoru. Matasović je opisao zašto je digitalna karijera ključna u dobu u kojem živimo:

“Internet više nije budućnost. Internet i online su sadašnjost. Digitalna je karijera jedan od načina kako napredovati iz dana u dan u vremenu koje se konstantno mijenja i razvija.”

NAGRADE ZA POČETAK DIGITALNE KARIJERE

U gradu pod Marijanom čeka nas i proglašenje dobitnika vrhunskog NOA pametnog telefona koji će članu ili članici zajednice #DigitalnaKarijera dodijeliti smartphone partner NOA. Sve će ostale sudionike konferencije dočekati korisni digitalni pokloni za početak njihove digitalne karijere.

U oba će se grada održati i rasprava pod nazivom “Konkretno, što ti treba za digitalnu karijeru?” gdje ćemo na opušten način pričati o relevantnim potrebnim digitalnim vještinama i alatima koji su mladima nužni da naprave svoj digitalni zaokret.

Share on

O autoru

Startup.hr

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.